Az ETNO 11. Közgyűlése

Budapest, 1997. október 16.

Az ETNO 11. Közgyűlését 1997. október 16. és 17-én tartja Budapesten a Kempinski szállóban, a Matáv rendezésében. A kétnapos tanácskozáson Straub Elek, a Közgyűlés elnöke, a Matáv elnök-vezérigazgatója elnököl. Az európai távközlési szolgáltatók számára nagy jelentőségű eseményre több mint 31 európai országból érkeztek küldöttek.

Az Európai Nyilvános Távközlési Hálózatüzemeltetők Egyesületének (ETNO) 36 tagja 1,2 millió alkalmazottat foglalkoztat, 215 millió telefonvonalat üzemeltet és 1996-ban több mint 125 milliárd ECU árbevételt realizált. Az Egyesület az egységes távközlés kialakításának fontos szervezete, feladata az európai hálózatok fejlesztésének és felügyeletének koordinálása.

A Közgyűlésen az európai távközlési szolgáltatók küldöttei megtárgyalják az ETNO áprilisi budapesti tanácskozása óta végzett tevékenységét és 1998-as munkaprogramját, valamint megválasztják az ETNO tisztségviselőit.