Sajtóközlemények

Elindult a Matáv új internetes szolgáltatása, az Origo

Budapest, 1998. december 3.

1998. december 1-jén a Matáv Origo néven elindította új szolgáltatását. Az Origo új internetes oldal a www.origo.matav.hu URL címen érhető el. Az új kezdőlapot a Matáv azért hozta létre, hogy megkönnyítse a kezdő magyar internetezők munkáját és tájékozódási pontot adjon az interneten való böngészéshez.

Az Origo a kommunikáció újfajta lehetőségeit kínálja. Megkönnyíti az internettel való ismerkedést, segíti a világhálón való tájékozódást, az információszerzést és szórakozást. Az új kezdőoldal főleg az angol nyelven nem beszélőknek és a kezdő internetezőknek jelent előnyöket a web használatában.

Az internetezők híreket, információkat, hasznos tudnivalókat találhatnak az Origón: napi híreket a politika, sport, üzleti élet, kultúra, tudomány és az internet világából, közhasznú adattárakat, telefonkönyveket, programinformációkat, tőzsdei információkat, címjegyzékeket. Emellett segítséget nyújt az internettel vagy akár a számítógéppel ismerkedőknek: kezdők számára is jól érthető a szótár és kalauz, mely megismertet a gép bekapcsolásától a saját web-oldal készítéséig terjedő összes tudnivalóval. Az interneten megtalálható információtengerben történő tájékozódást segíti az Vizsla keresőprogram és a legjobb magyar és külföldi web-oldalak között válogató, tematikus Webkalauz.

Az Origo folyamatosan bővül, hétről-hétre több és változatosabb tartalommal várja a hálózaton barangoló olvasókat. A MATÁVNet-előfizetők részére exkluzív információkat és az interneten magyar nyelven egyelőre nem elérhető szolgáltatásokat is kínál majd rövidesen. Előfizetőink összeállíthatják az érdeklődésükhöz legjobban igazodó saját újságjukat, személyre szabott oldalukon tárolhatják kedvenc webcímeiket vagy napi teendőiket, máshol nem elérhető újságokban, adatbázisokban és lexikonokban kereshetnek.

Az ORIGO rovatainak többségét a Matáv partnerei (kiadók, újságok, stb.) töltik meg tartalommal. Előreláthatóan 1999. nyaráig valamennyi tervezett rovat megjelenik az interneten.