Sajtóközlemények

A Matáv az 1998. Év Adományozásban Élenjáró Gazdasági Szervezete

Budapest, 1998. december 14.

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) és a Soros Alapítvány 1998-ban a Matáv-nak ítélte az Év Adakozásban Élenjáró Gazdasági Szervezete díjat. Ezzel a díjjal a kuratórium a Matáv kiemelkedő támogatási tevékenységét ismerte el.

A NIOK Alapítvány és a Soros Alapítvány 1995-ben alapította három díját, melyekkel a magyarországi adakozásban élenjáró gazdasági szervezeteket, magánszemélyeket, illetve példaértékű munkát végző civil szervezeteket jutalmaznak.
A díjak odaítéléséről a NIOK hattagú kuratóriuma dönt.

1998-ban a Matáv nyerte el az Év Adakozásban Élenjáró Gazdasági Szervezete címet. A vállalat megalakulása óta fontosnak tartja gazdasági szerepéhez méltó kötelezettség vállalását a magyar kulturális és közéletben. Támogatói tevékenysége három részből áll: adományozásból, szponzorálásból és intézményi mecenatúrából.

A MATÁV adományozási tevékenységének főbb területei: kommunikációs problémák (hallássérültek, beszédhibások) és betegségek gyógyítása, szív és érrendszeri megbetegedések megelőzése és gyógyítása, hátrányos helyzetűek sporttevékenysége, és a hátrányos helyzetű települések kulturális kezdeményezéseinek támogatása. A MATÁV jelentős részt vállal a telefonos segélyszolgálatok támogatásában is. 1998-ban a Matáv közvetlenül segített 60 alapítványt és egyesületet.