Sajtóközlemények

A Matáv kiterjeszti a helyi hívásokra vonatkozó kedvezményt

Budapest, 1998. december 26.

1999. január 1-jétől az eddigi éjszakai kedvezménynél szélesebb idősávban (hétköznap 18 órától reggel 7-ig és a hétvégi napok teljes hosszában) telefonálhatnak vagy internetezhetnek jelentős díjkedvezménnyel a Matáv előfizetői. Ebben az időszakban egy-egy helyi hívásért legfeljebb nettó 120, bruttó 150 forint kerül kiszámlázásra.

A MATÁV új kedvezményét igénybe veheti valamennyi egyéni és üzleti előfizető, aki a Matáv szolgáltatási területén helyi díjazású telefonszámot hív és hívásának díja meghaladja a 120 forint + áfa (150 Ft) összeget. Így a kedvezmény az év első három hónapjában minden nap délután 6 és másnap reggel 7 óra között, illetve a hétvégi napok teljes hosszára érvényes. A kedvezmény nem vonatkozik az ún. Átnyúló (hétköznap délután 6 óra előtt kezdődő, vagy reggel 7 után véget érő) hívásokra. A díjkedvezmény helyi, illetve helyi díjazású ( 06-51-gyel, vagy 06-40-nel kezdődő) hívások esetén lehet igénybe venni beszélgetésre vagy internetezésre. A megtakarított összeg "megtakarítás a helyi díjú hívásokon" cím alatt jelenik meg a számlán.

A kedvezményt ebben a formájában 1999. Március 31-ig hirdeti meg a Matáv. 1999. Április 1-jétől a számlázási lehetőségektől függően- további forgalmi kedvezményeket vehetnek igénybe az előfizetőink.

Január 1-jétől tehát a kedvezményes időzónában (18-22 óra, 05-07 óra és a hétvégén) bonyolított hívásnál már 34 perc után, míg az éjszakai zónában (22-05) 54 perc után a hívás hátralévő része ingyenes.
A kedvezmény nem érvényes távolsági, nemzetközi, vagy mobil beszélgetésekre, az ISDN adatforgalomra, nyilvános állomásokra, emeltdíjas szolgáltatás hívására, illetve abban az esetben, ha más hazai szolgáltatóhoz tartozik a hívott állomás. Az ISDN adatforgalom díja ? amely eddig 40%-kal volt drágább a távbeszélő szolgáltatásnál- január 1-jétől mindössze 25%-kal kerül többe, mint a távbeszélő szolgáltatás. A MATÁV ezzel a lépésével is kedvezni kíván a hazai internetezőknek.

Az 1998-as 100 forintos éjszakai kedvezmény 1998. December 31-én éjfélig lesz érvényben. Az új kedvezmény 1999. Január 1-jén délután 6 órától vehető igénybe.

A MATÁV ezzel az Európában egyedülálló kedvezménnyel olcsóbb telefonálási lehetőséget kínál a koraesti órákra, valamint nem csak olcsó éjszakai, de kedvezményes délutáni, esti és hétvégi internetes barangolást tesz lehetővé.