A Matáv megvásárolta a Cardnet 72%-os tulajdonrészét

Budapest, 1998. július 6.

A MATÁV megállapodásra jutott a Cardnet Hitelkártya és Hálózatkivitelező Rt. tulajdonosaival arról, hogy a Matáv 72%-os tulajdonrészt szerez a POS terminálok telepítésében meghatározó piaci részesedéssel rendelkező társaságban.

A Cardnet Rt. a Hewlett Packard Inc. tulajdonában levő VeriFone Inc. által forgalmazott POS terminálokat értékesíti, telepíti és üzemelteti Magyarországon. A társaság széles körben nyújt banksemleges kártyaszolgáltatásokat, terminál-protokollja alkalmas a legkülönbözőbb banki és kereskedői igények kielégítésére, valamint nemzetközi és hazai kibocsátású kártyák elfogadására.

A Cardnet Rt. a francia Gemplus cég magyarországi partnereként a Matáv-val közösen a chip-kártyás banki és kereskedői alkalmazásokban is meghatározó szerepet kíván játszani.

A Cardnet Rt. már korábban viszonteladói szerződést kötött a Matáv-val Integrált Szolgáltatású Digitális Hálózat ISDN2 és ISDN30 csatlakozások értékesítésére.

A két cég most még szorosabb együttműködésre törekszik. A MATÁV újabb komplett értékesítési csomaggal kívánja bővíteni üzleti előfizetőinek kínált szolgáltatásait, s aktív szerepet kíván játszani a készpénzkímélő fizetési módok magyarországi fejlődésének felgyorsításában. A Cardnet Rt. számára a Matáv természetes szakmai partnert jelentő tulajdonostárs. A MATÁV a bankkártyákkal történő fizetéshez szükséges távközlési infrastruktúrán túlmenően a Cardnet Rt. további piacszerzéséhez szükséges szakmai és finanszírozási hátteret is biztosítja.