Sajtóközlemények

Egyéves a MatávNet

Budapest, 1998. május 5.

A MATÁV az idén májusban ünnepli a MatávNet szolgáltatás bevezetésének első születésnapját. A születésnappal csaknem egyidőben jelenik meg a Matáv magyar nyelvű keresőrendszere, az Vizsla, és a Matáv elsősorban középiskolásoknak szóló internetes magazinja, a Főzelék is. A születésnap alkalmából az ünnepelt hasznos meglepetésekkel kedveskedik az internetezőknek, meglévő és majdani ügyfeleinek.

Az elmúlt egy évben a MatávNet előfizetőinek száma több, mint 300%-os növekedést ért el, ez az arány jól tükrözi a szolgáltatás dinamikus fejlődését. A születésnap alkalmából a Matáv különböző kedvezményekkel lepi meg ügyfeleit, így pl. azzal az akcióval, amelyben ingyen kipróbálhatják a MatávNet Hobbi csomagját. Az akció 30 napon keresztül összesen 10 óra ingyenes internetezést jelent.

Szintén a világháló használóinak jelent segítséget, hogy a Matáv beindította magyar nyelvű Internet-kereső rendszerét.
Az új szolgáltatás neve Vizsla, a Digital által kifejlesztett AltaVista magyar változata, amely Vizsla.matav.hu címen található meg. Az Vizsla lehetővé teszi, hogy a magyar felhasználók számára áttekinthetőbbé váljon a Háló, minden eddiginél pontosabb és frissebb információt kapjanak a hazai látnivalókról, s a keresett témákra gyorsabban rátalálhassanak.

Elkészült a Főzelék is, a Matáv elsősorban középiskolásoknak szóló ingyenes internetes szolgáltatása. A Főzelék (http://www.fzlk.com) célja, hogy megtanítsa olvasóit a helyes Internet-használatra, segítse a Hálózattal kapcsolatos értékrend kialakítását. Felhasználói saját weblapot gyárthatnak - akár a szerkesztők segítségével, tanácsaival -, és a Főzelék különböző fórumain cserélhetik ki véleményüket és tudásukat az Internetről, iskoláról, az érettségi tételekről, zenéről, filmekről, divatról, életmódról.