Sajtóközlemények

Magyar AltaVista a Matáv és a Digital hazai keresőszolgáltatást indít az Interneten

Budapest, 1998. március 11.

A MATÁV és a Digital Equipment Magyarország vezetői a mai napon írták alá azt a szerződést, amely rögzíti, hogy közös AltaVista keresőszolgáltatást indítanak a magyar Internet-felhasználók számára. A tervek szerint két hónap múlva induló szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a magyar felhasználók pontosabb és frissebb információt kapjanak a hazai Web-oldalakról, s a keresett témákat könnyedebben és nagyobb sebességgel érhessék el. A MATÁV és a Digital együttműködése hozzájárul a hazai internetezési lehetőségek bővüléséhez, áttekinthetőbbé és gyorsabbá teszi a világháló hazai használatát.

A szolgáltatás a magyar Web-oldalakat indexeli és teszi kereshetővé - ezek az oldalak a leginkább érdekesek a hazai Internet-felhasználók számára. A szolgáltatás elindításától kezdve a hazai Web-oldalakról a legtöbb információt a magyar AltaVista nyújtja majd, ez azért is fontos változás, mert eddig a hazai Web-szerverek keresését csak Amerikán keresztül lehetett megtenni.

A szolgáltatást a Matáv üzemelteti, a Digital biztosítja a működtető hardvert - amely egy 64 bites Alpha szerver -, az AltaVista Search indexelő szoftvert, valamint a szerviztámogatást. A szolgáltatás minden internetező számára ingyenesen elérhető lesz, ehhez a hálózati kapcsolatot a Matáv biztosítja.