Sajtóközlemények

Kötvényt bocsát ki a Matáv

Budapest, 1998. március 16.

A MATÁV Rt. a Magyar Tőkepiac és a Magyar Hírlap című lapokban közzétett nyilvános ajánlattételének megfelelően 4 milliárd forint alapösszegben 1 éves futamidejű fix kamatozású kötvényt, valamint 8 milliárd forint alapösszegben 5 éves futamidejű változó kamatozású kötvényt bocsát ki. Az 1 éves kötvény kamata a kibocsátást megelőző három 12 hónapos DKJ aukció súlyozott átlaghozamát 0,5%-kal haladja meg. Az 5 éves kötvény kamata félévente fizetendő és a mindenkori kamatperiódust megelőző három 6 hónapos DKJ aukció súlyozott átlaghozamát 0.5%-kal haladja meg. Az 1 éves kötvény legfeljebb 1 milliárd forinttal, az 5 éves kötvény legfeljebb 2 milliárd forinttal túljegyezhető.

A kibocsátás megszervezésére a Matáv 6 tagú társforgalmazói konzorciumot bízott meg, melynek tagjai: CA-IB Értékpapír Rt., CIB Értékpapír Rt., Hypo-Securities Hungária Rt., MKB Értékpapír és Befektetési Rt., OTP Értékpapír Rt., Takarék Bróker Rt.

A kötvénykibocsátás célja a forinthitelek arányának növelése a hitelportfolión belül. A kibocsátásból befolyt összeget a cég devizahitelek előtörlesztésére használja fel, tehát az ügylet nem jelenti a hitelállomány növekedését.

A MATÁV ezzel a tranzakcióval megalapozza hosszútávú tőkepiaci jelenlétét.