Sajtóközlemények

Az Ameritech a magyar koronáért

Budapest, 1998. március 18.

Szent István koronája húsz évvel ezelőtt került vissza Magyarországra. A jeles évfordulót idén együtt ünnepli Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok.

A Szent Korona a magyar nemzettudat és a több mint ezer éves magyar történelem szimbóluma. A második világháború végén egy különleges magyar egység a koronát annak biztonságos megőrzése érdekében, Nyugatra menekítette. A koronát az amerikai hadsereg Fort Knox-ba vitte. Húsz évvel ezelőtt Jimmy Carter, az Egyesült Államok akkori elnökének megbízásából Cyrus Vance, az Egyesült Államok külügyminisztere hozta vissza Magyarországra a Szent Koronát. Ez az esemény jelentősen javította a két nemzet kapcsolatát.

Az Ameritech, mint 1993-tól a Matáv stratégiai partnere büszke arra, hogy segíthet a magyar és az amerikai kormánynak megünnepelni a magyar korona visszaadásának 20. évfordulóját. A mai napon Washingtonban és Atlantában megrendezésre kerülő ünnepségek fő támogatója az Ameritech, amely 29,8%-os részesedéssel rendelkezik a Matáv-ban. Az ünnepségeken Jimmy Carter, az Egyesült Államok volt elnöke veszi át a magyar Szent Korona másolatát, amelyet az Atlantai Carter Centerben állítanak ki.

"Első kézből ismerhettük meg a barátságos, szorgalmas magyar népet, amelyet Szent István koronája jelképez" - mondta Walter S. Catlow, az Ameritech International elnöke. "A MATÁV hihetetlen átalakulása ragyogó példája azoknak a sikereknek, amelyeket a közös célokért együttműködő vállalatok és országok érhetnek el." Tavaly a Matáv megszüntette a több évtizedes telefonos várólistát, és jelentős eredményeket ért el az ügyfélszolgálati tevékenység fejlesztése terén.

Az Ameritech az Egyesült Államok valamennyi államában és további 40 országban az ügyfelek millióit szolgálja ki. Az Ameritech a távközlési szolgáltatások teljes körét nyújtja ügyfelei számára. Ide tartozik többek között a helyi és távolsági távbeszélő-szolgáltatás, a mobiltelefon-szolgáltatás, személyhívás, biztonságfelügyelet, kábeltelevízió, Internet-szolgáltatások, és még folytathatnánk a sort. Az Ameritech a világ 100 legnagyobb vállalatának egyike (www.Ameritech.com) 74 000 alkalmazottal, 1 millió részvénytulajdonossal és több mint 25 milliárdos vagyonnal.