Sajtóközlemények

Rangos nemzetközi elismerés: a Matáv a Globális Távközlési Díj nyertese

Budapest, 1998. november 25.

A MATÁV lett a "Financial Times Globális Távközlési Díj" (FT Global Telecoms Awards) egyik 1998. évi nyertese - jelentették be tegnap New Yorkban. A MATÁV a "Legversenyképesebb Nemzeti Szolgáltató" (Most Competitive National Carrier) kategóriában ért el első helyezést a 8 tagú nemzetközi szakmai zsüri döntése alapján.

Az ünnepélyes díjkiosztó gálaestet a New York-i Roosevelt Hotel báltermében rendezték, magyar idő szerint tegnap hajnalban. A MATÁV nevében Roland Bopp, a Deutsche Telekom North America elnök-vezérigazgatója, William J. Edwards ügyvezető igazgató és Gecser Ottó marketing vezérigazgató-helyettes vették át a díjat.

"Minden munkatársunk büszke lehet erre a rangos elismerésre. A nemzetközi szakmai zsüri döntése ismét igazolta: a Matáv nagyon sokat tett azért, hogy Közép- és Kelet-Európa legjobb távközlési szolgáltatója legyen. A Globális Távközlési Díj arra ösztönöz bennünket, hogy minőségi munkával még többet tegyünk ügyfeleink elégedettségének érdekében" - nyilatkozta Straub Elek elnök-vezérigazgató, miután értesült a díj elnyeréséről.

Az üzleti élet világszerte elismert vezető orgánuma, a Financial Times által alapított díj a megújulást, innovációt és kiváló működést képviselő távközlési cégek nemzetközi elismerését kívánja szolgálni. Átadására ezentúl évente kerül majd sor. A díj elnyeréséért az idén hirdették meg először a pályázatot 11 kategóriában, a világ távközlési iparágának minden cége - gyártók, üzemeltetők és szolgáltatók részére.

A "Legversenyképesebb Nemzeti Szolgáltató" kategóriában a Matáv mellett az utolsó fordulóba bejutott még a holland KPN Telecom - a magyarországi PanTel egyik tulajdonosa -, az amerikai SBC és a WinStar Communications. E rangos mezőnyből került ki győztesként a Matáv.

A MATÁV pályázati anyaga szóban, írásban és képben, video és multimédia segítségével mutatta be cégünk legkimagaslóbb eredményeit gazdasági, szolgáltatási, műszaki és marketing területeken. Kiemelte, hogy bevételünk egyharmada már versenyhelyzetben nyújtott szolgáltatásokból származik. A MATÁV piacvezető a magyar távközlési versenypiac valamennyi fő szegmensében (mobiltelefonálás, adatátvitel, készülékforgalmazás). A hagyományos telefonszolgáltatások területén is jelentős hatékonyságjavulást értünk el mind műszaki, mind pénzügyi szempontból.

A Globális Távközlési Díj odaítélésével a nemzetközi zsüri azt ismerte el, hogy a Matáv képes volt sikeresen átalakulni versenyképes, hatékony piaci elveken működő vállalattá, s ennek eredményeként sikerrel reagált a magyar távközlési piac kihívásaira. Teljesítménye alapján a Matáv felzárkózott a világ távközlési cégeinek élvonalához.