Sajtóközlemények

A Deutsche Telekom elnöke Magyarországra látogatott

Budapest, 1998. október 20.

Dr. Ron Sommer, a Deutsche Telekom elnöke 1998. október 19-20-án Magyarországra látogatott. Miután Budapesten találkozott a Matáv felsővezetőivel, Dr. Sommer a magyar kormány tagjaival is tárgyalt.

A MATÁV felsővezetőivel való találkozása során Dr. Sommer meghallgatta Straub Elek elnök-vezérigazgató, Dr. Mark von Lillienskiold ügyvezető igazgató és Ulrich Schaumann műszaki vezérigazgató-helyettes tájékoztatását a Matáv jelenlegi tevékenységéről és eredményeiről.

Ezt követően Dr. Sommer látogatást tett Katona Kálmán közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszternél, találkozott Stumpf Istvánnal, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterrel, valamint Járai Zsigmond pénzügyminiszterrel. Délután Dr. Sommer megbeszélést folytatott Gansperger Gyulával, az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatójával. A látogatások során a Deutsche Telekom vezetőjének lehetősége nyílt arra, hogy Magyarország, a magyar gazdaság és a telekommunikáció helyzetéről bővebben tájékozódjon és találkozzon a magyar kormány tagjaival.

Látogatása befejeztével Dr. Sommer elégedetten nyilatkozott a Matáv eredményeiről, és elmondta, hogy a Matáv-ot továbbra is a Deutsche Telekom egyik legsikeresebb külföldi befektetésének tartja.