Sajtóközlemények

A Matáv bevezeti az Eurochipes telefonkártyát

Budapest, 1999. április 30.

A MATÁV és a helyi koncessziós társaságok 1999. Május 1-jétől országosan bevezetik az Eurochipes telefonkártyát. Az új rendszer a réginél sokkal korszerűbb, megbízhatóbb és az ügyfelek számára könnyebben kezelhető szolgáltatást tesz lehetővé.

A MATÁV és a helyi koncessziós társaságok 1999. május 1-jétől országosan bevezetik az Eurochipes telefonkártyát. Az új rendszer a réginél sokkal korszerűbb, megbízhatóbb és az ügyfelek számára könnyebben kezelhető szolgáltatást tesz lehetővé.

Az új telefonkártyák az eddig használtakkal ellentétben forint alapúak lesznek. A kereskedelmi forgalomba kerülő kártyák vásárlási ára nem változik, továbbra is 800, illetve 1800 forint. A forint alapú kártyák használatával az ügyfelek számára követhetőbbé válik a telefonbeszélgetések ára.

A zökkenőmentes átállás érdekében a régi és az új típusú telefonkártyák öt hónapig, 1999. szeptember 30-áig párhuzamosan működnek. Ezután a készülékek a régi telefonkártyákat nem fogadják el, tehát célszerű a kártyákon lévő egységeket letelefonálni. A megmaradt egységek a kijelölt helyeken 1999. október 1-je után becserélhetők lesznek.

A régi telefonkártyák gyűjtői értéke a várakozások szerint nőni fog, mivel a későbbiekben ezek a kártyák pótolhatatlanok lesznek.