Sajtóközlemények

Olcsóbb nemzetközi hívások Matáv IP Tel kártyával

Budapest, 1999. december 1.

1999. december 1-jén a Matáv újra elindítja internet alapú szolgáltatását, melynek segítségével akár 20-50%-kal olcsóbban lehet külföldre telefonálni: Ausztriába például bruttó 72 Ft-ért, Nyugat-Európába, az Amerikai Egyesült Államokba és Ausztráliába bruttó 95 Ft-ért, Kínába és Vietnamba bruttó 260 Ft-ért.

1999. december 1-jén a Matáv újra elindítja továbbfejlesztett IP Tel nevű kártyás szolgáltatását. Az új szolgáltatás a tavalyi kísérleti szolgáltatáshoz képest lényegesen jobb minőségben és még kedvezőbb tarifákkal indul útjára. Jelenleg ezzel a kártyával lehet a legolcsóbban bonyolítani a nemzetközi hívásokat. A MATÁV IP Tel kártyával a világ összes országába kedvező áron lehet telefonálni, továbbá az úgynevezett "roaming" funkció segítségével a kártya 15 országból - a magyarországival megegyező IP Tel tarifákkal - visszahívásra is alkalmas. A MATÁV 1999 decemberét bevezető időszaknak tekinti, így az IP Tel szolgáltatás tarifáiból 1999. december 31-ig további 15% kedvezményt ad minden felhasználónak.

A MATÁV új szolgáltatásának nincs sem havi, sem egyszeri, sem kapcsolási díja, sőt használata szerződéskötést sem igényel. A kártyával bonyolított forgalom az interneten egy személyre szabott jelszó segítségével felár nélkül folyamatosan követhető. A kártya a Matáv Pont üzletekben vásárolható meg.