Sajtóközlemények

Újabb MultiCenter oktató-fejlesztő központok nyílnak Magyarországon

Budapest, 1999. december 6.

1999. december 6-án újabb két MultiCenter oktató-fejlesztő központ nyílik Budapesten és Egerben. A központokat Pokorni Zoltán oktatási miniszter élő videokapcsolat segítségével egyidejűleg avatja fel.

Az Oktatási Minisztérium és a Matáv támogatásával működő MultiCenterek az életkori sajátosságokon alapuló metodikai és eszközrendszerükkel a játszva tanulást valósítják meg. A XXI. század technikáját képviselő számítógépes oktató-fejlesztő központok a kisgyermekek, a tinédzserek és a felnőttek számára egyaránt különleges programokat ajánlanak. A kreatív oktatási központok multimédiás környezetben egyesítik a tanulást és a szórakozást. A MultiCenterek szakképzett pedagógusok irányításával interaktív módon segítik a tananyagok elsajátítását, a szabadidő hasznos eltöltését. A MultiCenterek magyarországi telepítési jogával a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) rendelkezik.

A MATÁV évek óta nagy jelentőséget tulajdonít a társadalmi szerepvállalásnak. Támogatási tevékenységünk elismeréseként 1998-ban a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) és a Soros Alapítvány a Matáv-nak ítélte az "Év Adományozásban Élenjáró Gazdasági Szervezete" címet.