Sajtóközlemények

Keretszerződést írt alá a Matáv és a Kábelkommunikációs Szövetség

Budapest, 1999. július 7.

Alépítménybérleti keretszerződést írt alá július 2-án a Matáv és a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség. A szerződést az MKSZ részéről Ökrös Gergely alelnök, a Matáv részéről Fazekas Béla központi értékesítési igazgató és Nagy Lajos kiemelt üzletfelek osztályvezető látta el kézjegyével.

Ez a keretszerződés fontos mérföldkő azon az úton, amelyen a Matáv szerződésben rendezi az alépítményeiben más társaságok által korábban elhelyezett kábelek bérleti jogviszonyát. A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség azt ajánlja tagjainak, hogy kössenek egyedi alépítménybérleti szerződést a Matáv területileg illetékes szervezeteivel. A jelenlegi megállapodás azokat a KábelTV társaságokat érinti, amelyek az MKSZ tagjai, de a Matáv hasonló, korrekt feltételeket ajánlott fel Magyarország másik meghatározó kábeltévé szövetségének, a Magyar Kábel Televízió Szövetségnek is.

A szerződés aláírásának jelentőségét emeli az a tény, hogy a két szövetség több száz kábeltévé társaságot képvisel szerte az országban, és a Matáv mindegyiknek azonos feltételeket ajánl az egyedi szerződés megkötéséhez, ezzel messzemenően szolgálva a versenysemlegességet.