Sajtóközlemények

Díjfogyatkozás

Budapest, 1999. július 29.

A napfogyatkozás ideje alatt (augusztus 11-én 12.47.00 és 12.54.59 között) a Matáv előfizetői számára ingyenesek lesznek a Matáv területre indított helyi, helyközi és belföldi távolsági hívások.

A kedvezmény nem érvényes, ha valaki mobiltelefont hív vagy más vezetékes szolgáltató ügyfelét hívja, illetve ha külföldre telefonál. A kedvezmény kizárólag a beszélgetési díjat érinti, a kapcsolási díjat nem. Abban az esetben tehát, ha a hívás teljes időtartama a megjelölt 8 percbe esik, csak a kapcsolási díjat kell kifizetni. Ha a beszélgetés a megjelölt időpont előtt kezdődik, illetve a megjelölt időpont után végződik, a 8 percen kívül eső beszélgetésre a szokásos tarifa érvényes. A nyolc perc alatt akár 244 Ft-ot is megtakaríthatnak a Matáv előfizetői.

A napfogyatkozás alkalmából egy nem mindennapi telefonkártyához is hozzájuthatnak a gyűjtők és persze a telefonálni vágyók. 50.000 db "Teljes napfogyatkozás" telefonkártya speciális tokban van. A tok bevizsgált szűrőfóliáján keresztül biztonságosan figyelhető meg az évezred utolsó napfogyatkozása.