Sajtóközlemények

A Matáv hárommillió forintot adományozott a városmajori Ér- és Szívsebészeti Klinikának

Budapest, 1999. május 13.

A mai napon Dr. Mark von Lillienskiold, a Matáv ügyvezető igazgatója adta át a városmajori Ér- és Szívsebészeti Klinikának a vállalat hárommillió forint értékű adományát.

A MATÁV adományozási kuratóriuma által megítélt hárommillió forintból az Ér- és Szívsebészeti Klinika három, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen készüléket vásárolt: egy defibrillátort (újraélesztő készülék), egy monitort és egy pulsoxymetert (a vér oxigénszintjének megállapítására szolgáló készülék).

A MATÁV évek óta nagy jelentőséget tulajdonít a szponzorálásnak, felelős társadalmi szereplőként tudatosan törekszünk arra, hogy gazdasági szerepünknek megfelelő módon részt vállaljunk a közösség problémáinak megoldásában. Támogatási tevékenységünk elismeréseként 1998-ban a Nonprofit Infomációs és Oktató Központ (NIOK) és a Soros Alapítvány a Matáv-nak ítélte az "Év Adományozásban Élenjáró Gazdasági Szervezete" címet.

1999-ben a vállalat új területre terjeszti ki támogatói tevékenységét, a jövőben nagyobb szerepet kívánunk vállalni a társadalmi célú szponzorálásban. Kiemelten kívánjuk kezelni a Magyarországon sajnos népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegségek gyógyításának támogatását.

Támogatói tevékenységünkkel példát kívánunk mutatni a jelentősebb magyar vállalatoknak, meg kívánjuk honosítani Magyarországon a vállalatok társadalmi szerepvállalásának olyan formáját, amely a Matáv tulajdonosai számára mindennapos gyakorlat, hazánkban azonban még nincs hagyománya.