Matáv exkluzív hangversenysorozat

Budapest, 1999. május 18.

A MATÁV egyedülálló hangversenysorozatot támogat. A MATÁV eddigi támogatási tevékenységének egyik legjelentősebb eseményeként az évezred végén három világszínvonalú koncertből álló sorozattal örvendezteti meg a komolyzene rajongóit - hangzott el a vállalat és a Filharmónia Budapest Kht. mai napon megrendezett sajtótájékoztatóján. Egyedülálló módon a koncertsorozat mindhárom rendezvényén nemzetközileg elismert zenekarok lépnek fel.

A MATÁV az évezred végén három jelentős koncertből álló sorozatot támogat, melyek nagy sikerre számíthatnak a zenerajongók körében. Egyedülálló módon a hangversenysorozat mindhárom koncertjén világhírű zenekarok lépnek fel.

Az első koncerten, (1999. szeptember 27-én, a Zeneakadémián) a belgiumi Leuvenből érkező "La Petite Bande" Sigiswald Kuijken vezényletével W. A. Mozart "Requiem" és "Vesperae solennes de confessore" című műveit adja elő.

A sorozat második koncertjén, 2000. január 25-én, szintén a Zeneakadémián a Gentből (Belgium) érkező "Collegium Vocale Gent" Philippe Herreweghe vezényletével J. S. Bach h-moll mise című művét adja elő. A koncerten közreműködik Deborah York, Daniel Taylor, Mark Padmore és Peter Kooij.

A sorozat befejező koncertjén, 2000. április 30-án, a Budapesti Kongresszusi Központban a világhírű londoni "Philharmonia Orchestra" Lorin Maazel vezényletével Mozart és Beethoven műveit adja elő.

Mint Igric György, a Filharmónia Budapest Kht. ügyvezető igazgatója elmondta, mindeddig példa nélküli Magyarországon egy olyan koncertsorozat, melynek minden előadásán világhírű zenekarok és karmesterek lépnek fel.

A MATÁV célja, hogy ezzel a sorozattal különleges élményt nyújtson a hallgatóknak, és a magyar kulturális élet egyik legjelentősebb mecénásaként az évezred végén az ezredforduló komolyzenei szenzációjával ajándékozza meg a magyar zenerajongókat.