Sajtóközlemények

A Matáv számítógépeket adományozott a fóti Károlyi István Gyermekközpontnak

Budapest, 1999. május 31.

1999. május 29-én William J. Edwards, a Matáv ügyvezető igazgatója a vállalat képviseletében 20 számítógépet adományozott a fóti Károlyi István Gyermekközpontnak.

A Fóti Gyermekvárosban rendezett gyermeknapi ünnepség keretén belül került sor a Matáv által adományozott számítógépek átadására. A számítógépeket 20 nagycsalád épületében helyezik el. A hálózatba kapcsolt gépek megkönnyítik az egymás közötti kommunikációt és biztosítják az internet használatának lehetőségét.

Mint William J. Edwards, a Matáv ügyvezető igazgatója elmondta: "Támogatói tevékenységünkkel példát kívánunk mutatni a jelentősebb magyar vállalatoknak, meg kívánjuk honosítani Magyarországon a vállalatok társadalmi szerepvállalásának olyan formáját, amely a Matáv tulajdonosai számára mindennapos gyakorlat."

A MATÁV évek óta nagy jelentőséget tulajdonít a szponzorálásnak, felelős társadalmi szereplőként tudatosan törekszik arra, hogy gazdasági szerepének megfelelő módon részt vállaljon a közösség problémáinak megoldásában, illetve ezzel példát mutasson a gazdasági élet szereplőinek. Támogatási tevékenységünk elismeréseként 1998-ban a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) és a Soros Alapítvány a Matáv-nak ítélte az "Év Adományozásban Élenjáró Gazdasági Szervezete" címet.

1999-ben a vállalat új területre terjeszti ki támogatói tevékenységét, a jövőben nagyobb szerepet kívánunk vállalni a társadalmi célú szponzorálásban. Ebben az évben a budapesti MATÁV Játszótér felépítése után a vállalat második jelentős ifjúsági szponzori akciója a számítógépek adományozása.