Sajtóközlemények

Változások a Matáv internet-szolgáltatásában

Budapest, 1999. március 31.

1999 tavaszától új korszak köszönt be a Matáv internetes szolgáltatásainak életében. Ahhoz, hogy megőrizhessük a vezető pozíciónkat a hazai internetes piacon, három kihívásnak kell megfelelnünk:

  • megbízható hozzáférést és gyors kapcsolatot kell biztosítsunk;

  • minőségi magyar nyelvű tartalommal kell megtöltenünk az internet adta műszaki keretet;

  • megfelelő telefonos ügyfélszolgálattal kell segítenünk előfizetőinket.


Hogy ezeket a célokat megvalósíthassuk, a Matáv Rt. és leányvállalata, a MatávNet Internet Szolgáltató és Fejlesztő Kft. (korábban: Origo Kft.) között megállapodás jött létre, amelynek értelmében 1999. május elsejétől a MatávNet Kft. átveszi az internet-szolgáltatást, s a Matáv Rt. jogutódjává válik szinte minden, az internettel kapcsolatos területen. Így a korábban a Matáv-nál internet-szolgáltatásra előfizetők új szolgáltatója is a MatávNet Kft. lesz. Az átállás az előfizetők számára semmilyen változást nem jelent a szolgáltatás igénybevételét illetően: az árak, az internet elérés hívószáma, a felhasználót azonosító jelszó vagy a számlázás a továbbiakban is változatlan marad.

Az áttérés időszakában folytatódik a már megkezdett munka a szolgáltatások bővítését illetően: április ötödikétől megújult formában lesz látható az interneten az Origo. Az újdonságot elsősorban a világszerte népszerű webhelyek, az úgynevezett ?portal" (kapu) oldalak megszokott struktúrájához igazodó szerkezet és képi megjelenés fogja jelenteni.

Ahogy ezek a portal-oldalak, úgy az Origo is elsődleges céljának tekinti, hogy kiindulópontként szolgálhasson minden magyar internetezőnek. Oldalainkon tematikus csoportosításban jelennek meg a hírügynökségek és médiapartnereink anyagai és az elsősorban a magyar nyelvű hálót bemutató linkgyűjtemények, amelyek segítenek rátalálni a web legjobb oldalaira, legyen a keresett téma családi, szórakoztató, praktikus vagy éppen gazdasági vonatkozású. Új orientáló rovatok indulnak az utazás, az online vásárlás és az oktatás-karrier témákban is.

Hírszolgáltatásunk immár a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján folyamatosan frissülni fog, elsősorban az MTI és a Reuters híreire támaszkodva, de más információkért sem kell a szomszédba menni olvasóinknak. Akár településadatokra vagy a pénzautomaták, mozik vagy benzinkutak listájára van szükség, telefonszámokat keresünk, névnapokról, csillagászati adatokról vagy éppen a holnapi időjárásról akarunk tájékozódni, az Origóban mindez megtalálható lesz.

Áprilistól ingyenes apróhirdetések adhatóak fel az Origóban, megnyílik szoftvercentrumunk számos letölthető programmal, s elindul az a szórakoztató központ is, ahol olvasóink az interneten játszható játékokban mérhetik össze ügyességüket.

Végül: az Origo eddigi hagyományaihoz híven folyamatosan bővítjük médiapartnereink körét, s májusban újabb meglepetésekről számolhatunk majd be.