Sajtóközlemények

A Matáv műszaki területe kiváló minősítést kapott

Budapest, 1999. november 2.

A nemzetközi SGS csoporthoz tartozó SGS Hungária mint független tanúsító szervezet 1999 októberében helyszíni audit során tanúsította, hogy a Matáv műszaki területén kifejlesztett minőségügyi rendszer megfelel az ISO 9002 szabvány előírásainak. A társaság műszaki területének ez az első sikeres ISO-tanúsítása - korábban kapott már minőségügyi tanúsítványt az Oktatási Igazgatóság (1997) és a Kezelői és Információszolgáltató Központ (1998).

A most tanúsított minőségügyi rendszer az Adatkommunikációs Központ és a Kiemelt Ügyfelek Centrumának tevékenységét szabályozza. A központok tevékenységei a csomagkapcsolt adathálózati (X.25), a menedzselt bérelt adathálózati (MLLN), a műholdas adathálózati, valamint a kép- és műsorhang-szolgáltatások létesítési, üzemeltetési és hibaelhárítási folyamatait foglalják magukban.

A minőségügyi rendszer szabályozottabb munkafolyamatokat, jobb és pontosabb vezetői információkat, hatékony irányítást és munkavégzést eredményez. A társaság gyakran pályázik multinacionális vállalatok adatkommunikációs hálózatainak kiépítésére, és a pályázatok elbírálásánál komoly előnyt jelent, ha a pályázó szolgáltatása ISO-tanúsítással rendelkezik.

A rendszer fejlesztése ezzel nem fejeződött be. A minőségügyi rendszert a vállalat folyamatosan kiterjeszti az Üzemviteli Igazgatóság összes szervezetére, és az ISO-tanúsítást 2000 júniusáig kívánja megszerezni.