Sajtóközlemények

13,5 milliárd forintos szindikált hitelszerződést írt alá a Matáv

Budapest, 1999. november 11.

A MATÁV és a Citibank Rt. vezette bankkonzorcium 1999. novmeber 10-én aláírta a Matáv második - ezúttal 13,5 milliárd forint összegű, 6 éves lejáratú - szindikált hitelszerződését. Ezzel a Matáv a finanszírozási stratégiájának megfelelően tovább növelheti a forinthitelek arányát adósságportfóliójában.

A Citibank Rt. koordinátori és hitelezői minőségben vezette a szindikálást és felügyelte a dokumentáció elkészítését. Vezető hitelezőként közreműködött a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., a Magyar Fejlesztési Bank Rt., a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt., valamint a Postabank és Takarékpénztár Rt. Öt további bank: az ABN-Amro (Magyar) Bank Rt., a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Rt., az ING Bank Rt., az Inter-Európa Bank Rt. és az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. hitelezőként, illetve résztvevőként írta alá a hitelszerződést. A megbízott ügynöki feladatokat a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. látja el.

A MATÁV jogi képviselője a Dr. Horváth Gábor Ügyvédi Iroda volt, a bankkonzorciumot az Ormai és Társai CMS Cameron McKenna képviselte.