Sajtóközlemények

Távközlési és informatikai pályázatot nyert a Matáv

Budapest, 1999. október 1.

A MATÁV és a MatávCOM Kft. lett a nyertese annak a két zártkörű meghívásos pályázatnak, amelyet 1999 májusában írtak ki: az egyik pályázat egy 4 végpontos nagysebességű országos hálózat létesítésére és egy WAN hálózatnak a DÉDÁSZ Rt. területén történő építésére szólt, a másik pályázat közel 50 LAN elem (router) szállítására és üzembe helyezésére kért ajánlatot.

A szerződést a GEDOS Hungária Kft., a német Bayernwerk csoport informatikai leányvállalata részéről Peter Nick és Dr. Christof Schulte ügyvezető igazgató, a Matáv részéről Tankó Zoltán üzletági igazgató írta alá 1999. október 1-jén a Matáv Székházban.

Ez az első alkalom, hogy a Matáv fovállalkozóként távközlési és informatikai pályázatot nyert. A MATÁV-nak a MatávCOM-mal együtt sikerült egy hosszú távú megbízást elnyernie. A nyertes pályázatának elonyei: a magas műszaki színvonal, a teljes rendszergarancia, a rövid határidő és az értékarányos ár.

A müncheni székhelyű Bayernwerk AG, Németország egyik vezető energiaszolgáltatója: 17.600 alkalmazottat foglalkoztat, éves árbevétele 11 milliárd német márka. A Bayernwerk a hazai energiaszolgáltatók közül a DÉDÁSZ, az ÉDÁSZ, a TITÁSZ és a KÖGÁZ részvénytársaságokban rendelkezik részvénycsomaggal.