Sajtóközlemények

Megnyílik a második Matáv-Játszótér Budapesten

Budapest, 1999. október 1.

1999. október 2-án Hajdú László XV. kerületi polgármester és Nagy Bálint, a Matáv PR igazgatója felavatja a második budapesti MATÁV-Játszóteret. A játszótér a XV. kerületi Pestújhelyi téren található. A megnyitást megelőző tereprendezési munkálatokban részt vett Katona Kálmán közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter, valamint Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója is.

A második budapesti MATÁV-Játszótér felavatásával zárul le az 1999-es sorozat. A MATÁV 1999-ben az ország nyolc városában épített játszóteret. 1999. május 15-én nyílt meg az első budapesti játszótér, ezt követte a kaposvári, a pécsi, a székesfehérvári, a soproni, a debreceni, a kecskeméti, a miskolci, végül pedig a második budapesti. Az ünnepélyes megnyitó után a Matáv valamennyi helyszínen kakaóval, kaláccsal és színes programmal vendégelte meg a gyerekeket. A megnyitók előtt valamennyi helyszínen a Matáv dolgozói és felsővezetői is részt vettek a tereprendezési munkálatokban.

A játszóterek megnyitása a programban részt vevő városokban nagy sikert aratott: a gyerekprogramokra több száz kisgyerek látogatott el. A MATÁV-Játszótereket azóta is rengetegen használják.

A program kezdete óta számos önkormányzat jelentkezett a Matáv-nál, felajánlva az együttműködést újabb játszóterek építéséhez. A nagy érdeklődésre való tekintettel a vállalat vezetése úgy döntött, hogy az 1999-ben elindított programot jövőre folytatja, körülbelül annyi új játszótér megnyitásával, mint az idén.

A MATÁV évek óta nagy jelentőséget tulajdonít a szponzorálásnak, felelős társadalmi szereplőként tudatosan törekszik arra, hogy gazdasági szerepének megfelelő módon részt vállaljon a közösség problémáinak megoldásában, illetve ezzel példát mutasson a gazdasági élet szereplőinek. Támogatási tevékenységünk elismeréseként 1998-ban a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) és a Soros Alapítvány a Matáv-nak ítélte az "Év Adományozásban Élenjáró Gazdasági Szervezete" címet. 1999-ben a vállalat új területre terjesztette ki támogatói tevékenységét, egyre nagyobb szerepet vállalunk a társadalmi célú szponzorálásban.

Célunk, hogy hozzájáruljunk a helyi közösségek kellemesebb környezetének, jobb életminőségének megteremtéséhez.