Sajtóközlemények

A Matáv kivizsgálja az illegális CD-ROM-ok ügyét

Budapest, 1999. október 21.

A MATÁV az egyik kereskedelmi televíziótól értesült arról, hogy illegálisan készített CD-ROM-on állítólag hozzáférhetőek a titkosított előfizetői adatok. A társaság azonnal megindította a vizsgálatot annak kiderítésére, hogy mennyiben megalapozott az állítás. A szóban forgó CD-ROM egy példányát összevetjük a tényleges, érvényes adatbázissal, illetve a két évvel ezelőtt illegálisan felbukkant változattal. A vizsgálatot követően annak eredményéről a sajtót tájékoztatni fogjuk. Azt már most leszögezhetjük, hogy akárcsak a tavalyi illegális példány, a mostani sem az aktuális állapotot tartalmazza, annak ellenére, hogy hármas, illetve négyes számmal kezdődő telefonszámok is vannak a lemezen.

A társaság hangsúlyozza, hogy az utóbbi hónapokban a tegnapi híradásig, titkosított szám hozzáférhetősége miatt egyetlen előfizetői panaszt sem kapott.
A MATÁV ismételten meg kívánja erősíteni, hogy előfizetői adatbázisának védelme teljes körű, folyamatosan törekszik arra, hogy a ma technikailag elképzelhető és elérhető legmagasabb védelmi szintnek mindenben megfeleljen, és ezúton is biztosítja előfizetőit, hogy adataik a Matáv-tól csak az arra jogosultaknak férhetőek hozzá.