Sajtóközlemények

Február 1-jétől közvetlenül hívhatók az EMSAT regionális műholdas hálózat mobil előfizetői

Budapest, 2000. január 27.

2000. február 1-jétől a Matáv lehetővé teszi az EMSAT regionális műholdas hálózat mobil előfizetőinek közvetlen hívását a közcélú nemzetközi távbeszélő-hálózaton és az EUTELSAT műholdas rendszeren keresztül.

Az EMSAT-szolgáltatás bevezetésével a Matáv előfizetői és az európai, a földközi-tengeri és az észak-afrikai régió bármely pontján található EMSAT hálózat mobil előfizetői között közvetlen távközlési kapcsolat létesíthető nemzetközi beszélgetések folytatása, faxüzenetek továbbítása és adatátvitel céljára.

2000. február 1-jétől a Matáv előfizetői állomásairól az EMSAT hálózat mobil előfizetője közvetlenül távhívással, a 00-ás nemzetközi előtétszám, az EMSAT hálózatra kijelölt ötszámjegyű (88213-as) hívószám és az EMSAT mobil előfizető kapcsolási száma tárcsázásával hívható.

Az EMSAT mobil előfizetők a pénzbedobós vagy kártyás nyilvános állomásokról nem hívhatók, és a szolgáltatás kezelőn keresztül sem vehető igénybe.

A hívások időalapon számlázott forgalmi díja percenként 780 Ft + áfa (azaz 975 Ft/perc).

Sikeres hívás esetén (ha a kapcsolat létrejön a hívó és a hívott fél között) kapcsolási díjat számítunk fel. A kapcsolási díj hívásonként 6 Ft + áfa (azaz 7,5 Ft/hívás).