Sajtóközlemények

A Matáv megvásárolta a szegedi kábeltévét

Budapest, 2000. július 3.

2000. július 3-án stratégiai együttműködési megállapodást írt alá dr. Bartha László, Szeged város polgármestere és dr. Pásztory Tamás, a Matáv vezérigazgató-helyettese. A megállapodás szerint a Matáv egymilliárd-kétszázötvenmillió forintért megvásárolja a szegedi önkormányzat tulajdonrészét a Szegedi Kábeltelevízió Rt-ben, továbbá korszerű távközlési hálózat kiépítésébe fog a jövőben.

A MATÁV Szegeden és környékén az "intelligens város - intelligens régió" program keretében korszerű, üvegszálalapú távközlési hálózat kiépítését kezdte meg, amelyre alapozva széles körű, illetve kedvező árú szolgáltatás-portfólió kialakítását tervezi.

A hálózatfejlesztés összehangolása és a szélesebb szolgáltatási paletta kialakítása érdekében a Matáv megvásárolta az önkormányzat tulajdonrészét a Szegedi Kábeltelevízió Rt-ben. A társaság megállapodott Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával, hogy az elkövetkező négy évben az Önkormányzat ellenőrzi a Szegedi Kábeltelevízió Rt. által szétosztott legalacsonyabb díjú (ún. szociális) szolgáltatási csomag árát és összetételét.

A MATÁV emellett vállalta azt is, hogy fejleszti a meglévő hálózatot, és Szeged városának eddig lefedetlen területein is megkezdi a kábeltévé szolgáltatás bevezetését. A vállalat tervei szerint 2002 végére Petőfi- és Új-Petőfitelepen, Tápén, Gyulatelepen, Dél-Újszegeden és Gyálaréten is elő lehet majd fizetni a kábeltévé szolgáltatásra.

A MATÁV és az Önkormányzat megállapodott arról is, hogy a Matáv az Önkormányzat és intézményei számára általános előfizetési és forgalmi díj engedményt ad a közcélú távközlési szolgáltatások árából. A Szegedi Kábeltelevízió Rt. emellett garantálja a Szegedi Városi Televízió műsorának ingyenes, szociális csomagban való elosztását.

A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Matáv közötti együttműködés kiterjed egy játszótér felépítésére is, amelyet a távközlési társaság 2000. szeptember 30-ig ad át. A MATÁV további 50 millió forint értékű hozzájárulással vesz részt az Önkormányzat játszótérépítési programjában.