Sajtóközlemények

Matáv-Játszótér átadás kakaó party-val

Budapest, 2000. május 6.

2000. május 6-án Bencze B. György, a II. kerület polgármestere és Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója felavatta a harmadik budapesti MATÁV-Játszóteret a tavaly indított "Játszóterek program" folytatásaként. Az ünnepélyes megnyitó után a Matáv a helyszínen kakaóval, kaláccsal és színes programmal vendégelte meg a gyerekeket.

A megnyitó előtt Pokorni Zoltán oktatási miniszter és a Matáv dolgozói is részt vettek a tereprendezési munkálatokban, közösen ásták ki a 8 méter hosszú "hajó-homokozó" alapját. Az ünnepélyes megnyitó után a Matáv kakaóval, kaláccsal és színes programmal vendégelte meg a jelenlévő gyermekeket.

A MATÁV "Játszóterek program" 1999-ben indult el. A vállalat az ország nyolc városában épített játszóteret. 1999. május 15-én nyílt meg az első budapesti játszótér, ezt követte a kaposvári, a pécsi, a székesfehérvári, a soproni, a debreceni, a kecskeméti, a miskolci, végül pedig a második budapesti. A játszótereken iparművész által tervezett fajátékok várják a gyermekeket.

A nagy sikerre való tekintettel a program 2000-ben is folytatódik. Az év folyamán további nyolc városban (Győr, Szeged, Eger, Siófok, Szolnok, Nyíregyháza, Zalaegerszeg, Debrecen) épülnek MATÁV-Játszóterek.

Célunk, hogy hozzájáruljunk a helyi közösségek kellemesebb környezetének, jobb életminőségének megteremtéséhez.