Sajtóközlemények

Forradalmasítja az otthoni internetezést a Matáv: korlátlan internetezés és telefonálás átalánydíjért

Budapest, 2000. március 10.

2000. április 1-jétől a Matáv az egyéni előfizetők számára bevezeti új MATÁV Mindenkinek nevű átalánydíjas csomagját, mely a kedvezményes időszakokban korlátlan helyi telefonálási lehetőséget biztosít bruttó 4000 Ft havidíj ellenében. A Mindenkinek csomag bevezetésével párhuzamosan, szintén április 1-jétől a Matávnet Kft. elindítja mindenkiNET akcióját, amelynek célja, hogy a magyar internetezők kedvező áron használhassák a világhálót.

A Mindenkinek csomag bruttó 4000 Ft havidíj ellenében munkanapokon 18 és másnap reggel 7 óra között, munkaszüneti napokon 15 és másnap reggel 7 óra között forgalmi és kapcsolási díj felszámítása nélkül egyéni előfizetőknek korlátlan beszélgetésre, illetve internetezésre ad lehetőséget minden helyi díjazású (helyi, 06 51-gyel, illetve 06 40-nel kezdődő), a Matáv szolgáltatási területén lévő szám hívásakor. Azok számára, akik nem fizetnek elő a Mindenkinek csomagra, a helyi és a helyi díjazású hívásokra vonatkozó kedvezmények továbbra is érvényben maradnak: a normál vonalon beszélgető, internetező, valamint az ISDN-vonalon beszélgető ügyfelek a hívás hosszától függetlenül hívásonként maximum 150 Ft-ot fizetnek a megjelölt időszakokban, míg az egyéni ISDN-vonalon internetezőknél hívásonként 200 Ft-nál áll meg a díjszámláló.

A csomag egyéni analóg és egyéni ISDN2 állomásra is megrendelhető, és bármely internetszolgáltatónál történő előfizetés esetén igénybe vehető. A csomag előnyeit kiemelten élvezhetik az ISDN-vonallal rendelkező előfizetők, hiszen ők egyszerre korlátlanul internetezhetnek és telefonálhatnak is úgy, hogy sem beszélgetési, sem kapcsolási díjat, sem pedig adatforgalmi felárat nem kell fizetniük.

A Mindenkinek csomag bevezetésével párhuzamosan a Matávnet Kft. elindítja mindenkiNET akcióját. Ennek részeként OTTHON elnevezésű új akciós csomagot ajánl, amelynek bruttó havidíja 4500 forint lesz. Az OTTHON csomag korlátlan internetezési lehetőséget biztosít a már ismert kedvezményes időszakokban: munkanapokon 18 órától másnap reggel 7 óráig, munkaszüneti napokon 15 órától másnap reggel 7 óráig (egyébként pedig bruttó 500 forintos óradíjért lehet internetezni). A MATÁVnet OTTHON csomagját magánszemélyek és vállalkozások is megrendelhetik az ország egész területén, kapcsolt és ISDN-vonalon egyaránt. A mindenkiNET akcióban a Matávnet jelenlegi előfizetői is részt vehetnek.

"A MATÁV és a Matávnet a csomagok bevezetésével megteremtette az otthoni internetezés robbanásszerű növekedésének lehetőségét. Nem liberalizált piacon általában nem jellemző az átalánydíj bevezetése, de a Matáv ezzel is a piac megnyitására készül, jelentősen hozzájárulva az internetkultúra fejlesztéséhez" - mondta Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója.

"A magyar internetezők régi vágya teljesül az átalánydíj bevezetésével. Áprilistól havi 8500 forintért több száz órát lehet majd a világhálón eltölteni anélkül, hogy a felhasználónak folyton az óráját kellene néznie" - tette hozzá Vince Mátyás, a Matávnet Kft. ügyvezető igazgatója.

Jelentkezés és bővebb információ az ingyenes 1212 ügyfélkapcsolati számon és a MatávPont üzletekben.