A Matáv 3 millió forintot adományozott a SOTE Gyermekklinikának

Budapest, 2000. március 30.

Dr. Fekete György, a SOTE II. Gyermekklinika igazgatója 3 millió forint értékű csekket vett át március 30-án Straub Elektől, a Matáv elnök- vezérigazgatójától. A klinika az adományt mama-gyerek szobák kialakítására fordítja.

A MATÁV 3 millió forintot adományozott a SOTE II. számú Gyermekklinika Gyermekeinkért '91 Kiemelten Közhasznú Alapítványának. A klinika az összeget a szülők és beteg gyermekük együttes elhelyezésére alkalmas mama-gyerek szobák kialakítására használja fel.

Az átadási ünnepségen Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat kiemelt fontosságú adományozási területei között szerepel a gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak enyhítése.

A beteg gyermekek nehéz helyzetén segíteni szándékozó kezdeményezések jegyében készített a Matáv 1998-ban színes festményt a klinika udvarán lévő tűzfalra, továbbá elindult egy vállalati program, melynek lényege a dolgozók egyéni adományának vállalati kiegészítése. (Az egyik munkatárs a Gyermekklinikának nyújtott 150 ezer forintos adományát a Matáv további 100 ezer forinttal egészítette ki).

A MATÁV ezen kezdeményezéseivel követendő példát szeretne mutatni a magyar gazdaság többi nagyvállalatának is.