800 ezer forint a gyermekek gyógyítására

Budapest, 2000. november 6.

November 6-án Dr. Csiba Gábor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató főorvosa és Dr. Peja Márta a gyermekrehabilitációs osztály osztályvezető főorvosa, a GYERE Alapítvány elnöke 800 000 Ft-os adományt vett át Sztahura Lászlótól, a Matáv igazgatójától. Az Alapítvány az összeget egy új betegemelő készülék vásárlására fordítja.

Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban a nagyvállalatok felelős társadalmi szerepvállalása már régi hagyományokkal rendelkezik, s ennek meghonosítását tűzte ki célul a Matáv is. Adományozási tevékenysége során számos, segítségre szoruló egészségügyi és szociális szervezet támogatásába kapcsolódott be. A vállalat 7 kiemelt adományozási célterületre (szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására, egészségmegőrző programokra, kommunikációs problémák gyógyítására, hátrányos helyzetűek sporttevékenységére, hátrányos helyzetű települések kulturális kezdeményezéseire, gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak kezelésére, telefonos segélyszolgálatok támogatására) koncentrál, és évről évre nagyobb összegű - idén több mint 50 millió forintos - jótékony célú támogatást nyújt.

A MATÁV Adományozási Kuratóriuma 800 000 Ft-ot ítélt meg a GYERE Alapítványnak. A GYERE Alapítvány mozgássérült, értelmi fogyatékos és egyéb egészségügyi problémákkal küszködő gyermekek rehabilitációs tevékenységét végzi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az adományt az Alapítvány egy - a beteg gyermekek mozgatását megkönnyítő - nürnbergi függesztőrács és annak tartozékainak beszerzésére fordítja.

Az adományt csekkprezentáció formájában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gyermekrehabilitációs osztályának aulájában adta át november 6-án Sztahura László, a Matáv igazgatója Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvosnak és Dr. Peja Márta osztályvezető-főorvosnak, a GYERE Alapítvány elnökének.