Sajtóközlemények

A Matáv nagykereskedelmi feltételek mellett is nyújtja az ADSL szolgáltatást

Budapest, 2000. november 29.

A MATÁV 2000 novemberében megkapta az engedélyt a Hírközlési Főfelügyelettől az ADSL alapú gyors internet-hozzáférést biztosító nagykereskedelmi szolgáltatás bevezetésére. Ma már lehetőség nyílik arra, hogy a társszolgáltatók kedvezményes árréssel vegyék igénybe a Wholesale Gyorshozzáférés szolgáltatáscsaládot. Az új nagykereskedelmi szolgáltatás a kiskereskedelmi forgalomban szeptember 1-jén bevezetett NetExpressz társszolgáltatóknak kínált változata.

A MATÁV - a piaci szemlélettel azonosulva - döntött úgy, hogy nagykereskedelmi konstrukcióban is nyújtja az ADSL technológián alapuló gyors internet-hozzáférést biztosító szolgáltatást a társszolgáltatóknak. A nagykereskedelmi tevékenységet a Matáv nagyon fontosnak tartja, ezért is hozta létre a közelmúltban a belföldi társszolgáltatói üzletágat.

A vállalat a Wholesale Gyorshozzáférés szolgáltatáscsaládot a vele nagykereskedelmi szerződést kötött alternatív távközlési és internet- szolgáltatóknak kínálja, amelyek saját internetszolgáltatásaikkal együtt értékesíthetik azt a végfelhasználóknak egyelőre Budapest területén. A szolgáltatást jövőre már a nagyobb vidéki városok egy részében is igénybe lehet venni.

Az új szolgáltatáscsalád bevezetése várhatóan felgyorsítja a távmunka és távoktatás hazai elterjedését, továbbá jelentősen kibővülnek a tartalomszolgáltatások, az elektronikus kereskedelem és az e-marketing lehetőségei is.