Sajtóközlemények

Két és félmillió forint a rák gyógyítására

Két és félmillió forint a rák gyógyítására

Budapest, 2000. október 30.

Október 30-án Dr. Farkas Emil adjunktus, a Daganatok Sebészete Alapítvány elnöke 2 500 000 Ft-os adományt vett át Szabó Gyulától, a Matáv társadalmi szerepvállalás osztályának vezetőjétől. Az Alapítvány az összegből "kézi-gamma szondát" vásárol az Országos Onkológiai Intézet számára.

Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban a nagyvállalatok felelős társadalmi szerepvállalása már régi hagyományokkal rendelkezik, s ennek meghonosítását tűzte ki célul a Matáv is. Adományozási tevékenysége során számos, segítségre szoruló egészségügyi és szociális szervezet támogatásába kapcsolódott be. A vállalat 7 kiemelt adományozási célterületre (szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására, egészségmegőrző programokra, kommunikációs problémák gyógyítására, hátrányos helyzetűek sporttevékenységére, hátrányos helyzetű települések kulturális kezdeményezéseire, gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak kezelésére, telefonos segélyszolgálatok támogatására) koncentrál, és évről évre nagyobb összegű - idén több mint 50 millió forintos - jótékony célú támogatást nyújt.

A MATÁV Adományozási Kuratóriuma 2 500 000 Ft-ot ítélt meg a Daganatok Sebészete Alapítványnak a daganatos betegségek gyógyítására. Az összegből az Alapítvány az Országos Onkológiai Intézet részére "kézi-gamma szonda" készüléket vásárol, amely elengedhetetlen a nyirokcsomók eltávolítását célzó műtéteknél.

Az adományt csekkprezentáció formájában az Országos Onkológiai Intézetben adta át október 30-án Szabó Gyula, a Matáv társadalmi szerepvállalás osztályának vezetője a Daganatok Sebészete Alapítvány elnökének, Dr. Farkas Emil adjunktusnak.