Sajtóközlemények

Marketline.hu - elektronikus piac Magyarországon

Budapest, 2000. szeptember 18.

A MATÁV, az Andersen Consulting és a Compaq mellett beszáll az SAP.

A MATÁV, az SAP Hungary Kft., a Compaq Computer Kft. és az Andersen Consulting Kft. szeptember 18-án közös elektronikus piaci szolgáltatás létrehozását jelentették be. Az elektronikus szolgáltatás neve Marketline.hu, web címe www.marketline.hu, melynek jellemzőit az alapítók közösen ismertették szeptember 18-án Tihanyban, az ország legjelentősebb informatikai konferenciáján, ahol a hazai szoftverpiac 850 képviselője tájékozódott a fejlődési tendenciákról, az új szolgáltatásokról és elképzelésekről.

Az idén júniusban bejelentett elektronikus piac létesítésére alakult konzorcium újraszerveződött, saját megoldásával csatlakozott hozzá az SAP, amely jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik az elektronikus piacok terén, és termékéről ügyfeleit már korábban tájékoztatta. Ezzel a két legnagyobb magyarországi elektronikus piaci kezdeményezés egyesítette erőit. Az OTP, a Magyar Posta és a MOL is kifejezte érdeklődését mind az elektronikus piaci szolgáltatással, mind esetleges befektetőként való részvételével kapcsolatban.

A www.marketline.hu internet címen szeptember 21-től mindenki számára elérhetőek az elektronikus piac ajánlatai. A bejelentéssel egyidejűleg meghirdetett akció keretében a honlapon október 15-ig az önmagukat regisztráló kis- és középvállalatok 2 hónapig ingyenesen használhatják a szolgáltatást, a beszállítók számára pedig ez idő alatt szintén ingyenes a katalógus tartalmának feltöltése.