Sajtóközlemények

A Bajai Kórházon segít a Matáv

Budapest, 2000. szeptember 29.

Szeptember 29-én Dr. Balázs Mihály, a Bajai Kórház osztályvezető-főorvosa és a Koronária Alapítvány elnöke 2 500 000 Ft-os adományt vett át a Matáv társadalmi szerepvállalásért felelős osztályvezetőjétől. Az Alapítvány az összeget új életfunkció-figyelő monitorok vásárlására fordítja.

A Bajai Kórház I. számú belgyógyászati osztályán működik egy négyágyas "Koronária Őrző", amely az életveszélyes szívbetegségben szenvedők számára biztosítja az akut ellátást. A Koronária Őrzőben minden ágy mellett ágymelletti monitor működik, mely folyamatosan figyeli a betegek életfunkcióit és vészhelyzet esetén riasztja az orvosokat. A monitorokat 15 éve vásárolta a Kórház, és azóta éjjel-nappal működnek. A hosszú időszak alatt csaknem teljesen elhasználódtak, így a lecserélésüket tervezték, ám tekintve a műszer magas árát, az összegyűjtött pénz kevésnek bizonyult egy új gép megvásárlásához.

Az egyik napon az egyik monitor véglegesen működésképtelenné vált, és az így kialakult drámai helyzetben a Koronária Alapítvány a Matáv segítségét kérte egy új készülék beszerzéséhez. A MATÁV Adományozási Kuratóriuma 2 500 000 Ft-ot ítélt meg a Bajai Kórháznak.

Az adományt csekkprezentáció formájában a Bajai Kórház I. számú belosztályán adta át szeptember 29-én, 11.00 órakor Szabó Gyula, a Matáv társadalmi szerepvállalásért felelős osztályvezetője a Koronária Alapítvány elnökének, Dr. Balázs Mihály osztályvezető-főorvosnak.