Sajtóközlemények

A mai naptól hivatalosan is Magyar Telekomra változik a Matáv

Budapest, 2005. május 6.

A cégbíróság 2005. május 6-án bejegyezte a Matáv nevének megváltozását, így a mai naptól a társaság teljes neve Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság, rövidített neve Magyar Telekom Rt. Ma indul az arculatváltás is: megnyílnak az első T-Pont üzletek, és a Magyar Telekom országszerte közel 80 ezer virágot oszt szét 15 város legforgalmasabb csomópontjain.

A cégbíróság a mai napon bejegyezte a Matáv nevének megváltozását Magyar Telekomra. Emellett - szintén a mai napon - a cégbíróság bejegyezte a Matáv internetes leányvállalata, az Axelero és kábeltelevíziós leányvállalata, a MatávkábelTV új nevét is. Az Axelero új cégneve T-Online Magyarország Internet Szolgáltató Részvénytársaság, rövidített neve T-Online Magyarország Rt. A MatávkábelTV új cégneve T-Kábel Magyarország Kábeltelevíziós Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, rövidített neve T-Kábel Magyarország Kft.

A mai naptól indul a Csoport arculatváltása is, megkezdődik a logók, színek, arculathordozók cseréje. A Magyar Telekom szeretné ezt az alkalmat emlékezetessé tenni, ezért május 6-án az emberek országszerte magenta színű korallvirágot kapnak az utcán, "T" logóval ellátott kaspókban. A Magyar Telekom 15 város (Kecskemét, Pécs, Miskolc, Székesfehérvár, Győr, Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok, Szombathely, Kaposvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Szekszárd, Eger, Budapest) legforgalmasabb csomópontjain közel 80 ezer virágot oszt szét.

Szintén a mai napon nyit a Magyar Telekom Csoport bolthálózatának első 7 "T-Pont" üzlete (Budapesten a Mammut, az Árkád és a Duna Plaza üzletközpontokban, Székesfehérváron, Debrecenben, Tatabányán és Békéscsabán). Június 8-ig további 11 "T-Pont" bolt nyílik országszerte.