Sajtóközlemények

A Cégbíróság bejegyezte a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülését

Budapest, 2006. február 28. 14:00

A Cégbíróság ma bejegyezte a Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. egyesülését, valamint a 2005. december 20-i rendkívüli Közgyűlés által a Magyar Telekom Rt. Alapszabályában elfogadott módosításokat. Így 2006. március 1-jétől a T-Mobile Magyarország Rt. jogutódja a Magyar Telekom Nyrt. lesz. A T-Mobile a Magyar Telekom üzletágaként is teljesíti előírt kötelezettségeit és vállalásait, így változatlan formában és megszakítás nélkül nyújtja szolgáltatásait ügyfeleinek. A változás nem ró feladatot a T-Mobile-lal szerződésben álló ügyfelekre.

A Cégbíróság ma bejegyezte a Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. egyesülését, így 2006. március 1-jétől a Magyar Telekom Rt. a T-Mobile Magyarország Rt. általános jogutódjává válik, míg a T-Mobile önálló márkaként és önálló üzletágként működik tovább a Magyar Telekom Csoporton belül. A T-Mobile a Magyar Telekom üzletágaként is teljesíti előírt kötelezettségeit és vállalásait, így változatlan formában és megszakítás nélkül nyújtja szolgáltatásait ügyfeleinek. A változás nem ró feladatot a T-Mobile-lal szerződésben álló ügyfelekre.

A Cégbíróság bejegyzését követően 2006. március 1-jétől a Magyar Telekom Rt. cégneve Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra (angolul: Magyar Telekom Telecommunications Public Limited Company) változik, rövidített neve pedig Magyar Telekom Nyrt. (angolul: Magyar Telekom Plc.) lesz.

A cégbírósági bejegyzésnek megfelelően a Magyar Telekom Nyrt. alaptőkéje 43.385 db részvény névértékével csökkenve 104.276.831.500 Ft-ra változik, tekintettel arra, hogy két részvényes nem kívánt befektetőként részt venni a jogutód társaságban. Ennek megfelelően a Társaság alaptőkéje 1.042.768.215 db egyenként 100 Ft névértékű "A" sorozatú névre szóló törzsrészvényből és 1 db 10.000 Ft névértékű "B" sorozatú névre szóló szavazatelsőbbségi részvényből fog állni.