Sajtóközlemények

Nemzetközi elismerés a Magyar Telekomnak

Budapest, 2007. november 28. 14:00

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) 2007. november 26-án "A Sokszínű és Befogadó Munkahely Best Practice Vállalati Nagykövete" elismerésben részesítette a Magyar Telekomot a munkahelyi esélyegyenlőség terén kifejtett tevékenységéért.

Az ILO a magyarországi vállalatok -   köztük a Magyar Telekom - jó példáit "A befogadó és sokszínű munkahelyért - Jó példák a magyarországi vállalatoktól” című kiadványban gyűjtötte össze és tette közzé. A kiadvány bemutatásával, és az elismerés átvételével egyidejűleg a Magyar Telekom aláírásával csatlakozott a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) által kezdeményezett „Kódex a szervezeti sokszínűségről és befogadásról” irányelv-gyűjteményhez, ezzel is kifejezve elkötelezettségét az etikai normák betartása mellett. Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) regionális irodája 2007. tavaszán az "Egyenlő esélyek mindenki számára európai év" keretében felhívással fordult a vállalatokhoz a sokszínű munkahely megteremtésében eddig szerzett, jó gyakorlatuk megosztására, hogy felhívja az üzleti világ figyelmét a befogadó munkahely fontosságára.

"A befogadó és sokszínű munkahelyért - Jó példák a magyarországi vállalatoktól” című ILO-kiadványba 9 vállalat 32 sokszínűségi és esélyegyenlőségi kezdeményezése került be. A Magyar Telekom 8 programmal szerepel benne. A kiadvány információt nyújt arról, hogy a Magyarországon működő vállalatok hol tartanak a befogadó és sokszínű munkahely kialakításában, továbbá hasznos ötleteket, gyakorlati megoldásokat kínál minden olyan vállalatnak, amelynek fontos a befogadó és a sokszínű munkahely kialakítása és az ehhez kapcsolódó előnyök   kiaknázása.

A Magyar Telekom az alábbi sokszínűségi és esélyegyenlőségi programokat, akciókat tárta a nyilvánosság elé, azzal a céllal, hogy ezek a kezdeményezések más magyarországi nagyvállalatoknál is követőkre találjanak.

  • Szociális Charta, Sokszínűségi Politika
  • Család és Munkahely programsorozat
  • Atipikus foglalkoztatási formák alkalmazása (távmunka, részmunka, rugalmas munkaidő)
  • Rendhagyó Színházi Világnap
  • Diversity Workshop
  • "Szabad az Á" - Esélyegyenlőségi dokumentumfilm-klub
  • Digitális Híd Kistelepüléseken
  • Internettel az Egyenlő Esélyekért Program (Egálnet)


A Magyar Telekom elkötelezetten munkálkodik a befogadó szellemű és esélyegyenlőséget biztosító üzleti környezet hazai előmozdításáért, mivel ezt a társadalom fejlődésének és sikerének elengedhetetlen feltételének tartja.