Sajtóközlemények

Ismét a Magyar Telekom a legjobb a hazai cégek elszámoltathatósági rangsorában

Budapest, 2008. október 13. 12:30

Az előző két évhez hasonlóan 2008-ban is a Magyar Telekom lett a legnagyobb hazai cégek elszámoltathatósági rangsorának első helyezettje. A rangsort nemzetközi módszertan alapján a Braun and Partners Network CSR stratégiai és kommunikációs tanácsadó cég készítette el, immár harmadszor. A lista október 11-én, a Figyelő Top 200 kiadványban jelent meg.

A nemzetközi módszertan alapján készülő, a világ számos országa mellett Magyarországon is megjelenő Accountability Rating Hungary (ARH) azt méri fel, hogy a legjelentősebb magyar vállalatok – nyilvánosan, a vállalatok érintettjei számára elérhető információk alapján – mennyire tartják fontosnak társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásaik hatékony kezelését, hogyan építik be ezeket a szempontokat üzleti stratégiájukba, vállalatirányításukba, és milyen mértékben vonják be érintettjeiket a döntési folyamatokba. Az Accountability Rating a társadalmi felelősségvállalás (CSR) legfontosabb átfogó értékelő rendszere Magyarországon és nemzetközileg egyaránt. Idén a Figyelő Top200 előzetes listája alapján összesen hatvan nagyvállalatot, a 40 legnagyobb vállalatot, valamint az olajipar, a pénzügyi piacok, a távközlés és elektronikai, az energetikai és közüzemi, valamint az autóipar további 20 legnagyobb vállalatát értékelte a Braun and Partners Network tanácsadó cég.

Ötven pont feletti teljesítményt csupán öt cég ért el, amelyek messze felülmúlják a magyar átlagot. A Magyar Telekom a tavalyi 52 pontos eredménye után idén 62,7 ponttal lett az ARH 2008 lista első helyezettje.

Az Accountability Rating Hungary 2008 rangsorral kapcsolatos további információ a www.accountabilityrating.eu honlapon érhető el.