Sajtóközlemények

Egészséges Munkahely díjat nyert a Magyar Telekom

Budapest, 2009. december 8. 15:30

A Magyar Telekom nyerte el idén a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által meghirdetett Egészséges Munkahely díjat az óriásvállalat kategóriában. Az elismeréssel a vállalat példaértékű tevékenységét jutalmazták, amelyet a munkahelyi egészségmegőrzés, egészségfejlesztés terén fejtett ki. A hazai piacvezető telekommunikációs szolgáltató munkáltatói filozófiájában több mint tíz éve hangsúlyos szerepet kap az egészségmegőrzés és a prevenció.

A hetedik alkalommal meghirdetett versenyen a vállalatok a munkahelyi egészséggondozás, egészséges táplálkozás, testmozgás, valamint a munkahelyi dohányzás visszaszorítása, az ergonómia, a mentálhigiéné és a munkahelyi drog- és alkoholfogyasztás megelőzésének területén elért eredményeit értékelték.

Somorjai Éva, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese a elismerés kapcsán elmondta: "Mélyen hiszek abban, hogy a szerethető és élhető munkahely, aminek a megteremtésére törekszünk, egyúttal egészségbarát munkahely is. Nem véletlenül adtuk pályázatunknak ezt a címet: Megéri ez a befektetés is! A menedzsment szilárd elhatározása, hogy a már elért értékeket, eredményeket megtartsuk. Már csak azért is, mert köztük sok olyan is van, amihez elsősorban nem pénz kell. Ilyen az Abigél tanácsadási program, amit a bírálóbizottság, mint jó példát külön méltatott a vállalati gyakorlatból. Abigél, ahogy Szabó Magda regényében, titokban segít mindenkinek. A korsó nálunk azonban virtuális, az erre kialakított intranetes oldalon fordulhatnak hozzá a munkatársak, legyen szó bármely magánéleti vagy munkahelyi problémáról, köztük alkohol vagy drogproblémáról. Abigél civilben a HR munkatársa, önkéntes alapon vállalta el ezt a szerepét és munkaidőn kívül a programhoz csatlakozó önkéntes és civil szervezetek bevonásával segít. A Nyugat-Európában és az USA-ban Employee Assictance Program néven ismert programokhoz hasonló kezdeményezésünk egyedülálló a magyarországi versenypiaci szereplők körében."

A Magyar Telekom számos intézkedéssel bizonyítja folyamatosan, hogy munkatársai egészségéért felelősséget érző munkáltató. Munkatársainknak a magyar piacon egyedülállóan értékes béren kívüli juttatást biztosítunk. Az egészségpénztári hozzájárulásból bármilyen sporttevékenység, sportszer-vásárlás, rekreáció finanszírozható. Évenként komplex egészségmegőrző szűrővizsgálati lehetőséget nyújtunk munkavállalóinknak, valamint egyéb szűrőprogramokat is támogatunk. Tavaly közel 4000 munkatársunk élt ezzel. A telekomos családok vállalati üdülőkben pihenhetnek országszerte, emellett sportklubokat működtetünk, és egyre több épületben található konditerem is. Számos kerékpártárolót alakítottunk ki vagy bővítettünk a munkatársak igényei alapján. Az orvosi rendelőkben a dohányzásról leszoktató CD-ket helyeztünk el.

A Magyar Telekom októberben csatlakozott az "Összefogás az egészségért a mellrák ellen - Egészség Hídja" nevű kezdeményezéshez, amelynek keretében a Magyar Telekom száz munkatársának ingyenesen biztosította idén a mellrák elleni szűrést.

Az egészséges életmód és a munkatársak elégedettsége érdekében tett erőfeszítéseinkért idén több elismerésben is részesültünk. 2009 februárjában elnyertük a Családbarát munkahely díjat, júliusban közel 100 pályázó cég közül 3. helyezést értünk el a Szívbarát munkahely pályázaton és az elmúlt hónapban Legjobb Munkahely elismerésben részesült a Magyar Telekom a nagyvállalati kategóriában, amely a munkatársak elkötelezettségét és elégedettségét fejezi ki.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.