Sajtóközlemények

Elismerés a Magyar Telekom fenntarthatósági teljesítményéért

Budapest, 2009. február 20. 16:00

Újabb elismerésben részesült a Magyar Telekom fenntarthatósági teljesítménye. A zürichi székhelyű SAM (Sustainable Asset Management), a Dow Jones fenntarthatósági indexének szakmai értékelője által kiadott 2009-es Fenntarthatósági Évkönyvbe a Magyar Telekom, mint egyetlen magyar, sőt mint egyetlen közép-európai cég került be.

Önmagában már az elismerésre méltó, hogy a vállalat szerepel a Dow Jones által meghívott vállalatok körében, hiszen ebbe a körbe a világ 2500 legnagyobb vállalata kerülhet csak be. Az érintett Évkönyvben azonban az értékelt 2500 vállalat fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő 15%-a szerepel csak az 57 értékelt szektorból.
A három dobogós kategóriából természetesen az arany jelenti a legkiemelkedőbb teljesítményt, amibe 81 vállalatot soroltak be. A Magyar Telekomnak is odaítélt ezüst a második, amelyben 58 vállalat szerepel, a bronz pedig a harmadik legjobb kategória, amiben74 vállalat van.

A Magyar Telekom a vezetékes távközlési szektoron belül a második, ezüst kategóriába került, ahol összesen 56 vállalat szerepelt. Az ezüst kategóriában szerepel még a France Telecom, a Korea Telecom és a Telecom Italia. Az arany kategóriába négy távközlési óriásvállalatot választottak be, a BT-t, Deutsche Telekomot, a Telefonicát (Spanyolország), valamint a Telust (Kanada).

A vállalatokat a gazdasági, környezeti és társadalmi dimenziók alapján, különböző szektorspecifikus szempontok szerint értékelték, mint például a márkamenedzsment, ügyfélkapcsolat menedzsment, a szolgáltatásfejlesztés, klimastratégia, környezeti politika, működési ökohatékonyság, illetve a digitális megosztottság megszűntetése témájában.

Az évkönyvvel kapcsolatban további információ a http://www.sam-group.com/yearbook/download/yearbook_current.pdf oldalon található.