Sajtóközlemények

Legjobb Munkahely címet nyert a Magyar Telekom

Budapest, 2009. november 17. 17:00

A Magyar Telekom dobogós helyezést ért el a nagyvállalati kategóriában, és ezzel Legjobb Munkahely címet nyert a Hewitt-Világgazdaság Legjobb Munkahely Felmérés 2009 eredményeként. A legnagyobb hazai telekommunikációs vállalat a munkatársak visszajelzései alapján az 1000 munkatársnál többet foglalkoztató vállalatok kategóriájában a 3. helyre került a dolgozói elégedettséget vizsgáló, közel 150 magyar cég részvételével megvalósult felmérés során. A Legjobb Munkahely cím használatára három éven keresztül jogosult a vállalat mint a felmérés egyik "Top 3" helyezettje.

Kilencedik alkalommal vizsgálta a Hewitt és a Világgazdaság közös felmérése során, hogy mely vállalatok a legkedveltebbek a munkatársaik körében Magyarországon. A közel 150 cég mintegy 30 ezer dolgozójára és 700 felsővezetőre kiterjedő ez évi vizsgálat eredményei alapján három kategóriában nyerhették el a Legjobb Munkahely címet a 250 fő alatti, a 250 és 1000 fő közötti, illetve az 1000 fő feletti vállalatok. A nagyvállalati kategóriában, amelyet idén újonnan hoztak létre, a Magyar Telekom a három legjobb cég egyikeként nyerte el a munkatársak elégedettségét és elkötelezettségét tükröző címet, amelyet három éven keresztül használhat.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a Legjobb Munkahely cím elnyerése kapcsán hangsúlyozta: "Nagy öröm számomra, hogy a Magyar Telekom Legjobb munkahely címet nyert. Annál is inkább, hiszen ez az elismerés a munkatársak véleményén alapul, és azt mutatja, hogy a telekomosok a magyar átlagot jóval meghaladóan elkötelezettek munkahelyük, a Magyar Telekom iránt. A Magyar Telekom az egyik legizgalmasabb és legsikeresebb iparágban működik, nap mint nap új kihívásokat állítva ezzel valamennyi munkatársunk elé. Célunk, hogy a Magyar Telekom az a hely legyen, ahol jól lehet teljesíteni, és nem csupán jó dolgozni. Ezért csapatunk tagjait felhatalmazzuk, hogy minél önállóban és a munkájukért felelősséget vállalva dolgozzanak. Mivel együtt szeretnénk a legjobbak lenni, a közös sikerek büszkeséggel töltenek el minket, újabb alkotásra ösztönöznek, és tiszteletet ébresztenek egymás iránt. A telekomosok elkötelezettségét és teljesítményét versenyképes bérrel és Magyarországon egyedülállóan értékes béren kívüli juttatásokkal honoráljuk. Továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a Magyar Telekom szerethető és élhető munkahely legyen, és megőrizze előkelő pozícióját az ország legvonzóbb munkahelyei közt."

A Magyar Telekom azontúl, hogy vonzó munkáltató, egyben felelős munkáltató is. Ezen törekvéseit már eddig is több elismeréssel jutalmazták.

A Családbarát munkahely 2008 díj a Magyar Telekom azon eredményeit ismerte el, amelyet a család és munkahely egyensúlyának megteremtése terén ért el.

A Szívbarát munkahely pályázaton elért 3. helyezés azt bizonyítja, hogy a Magyar Telekom felelősséget érez munkatársainak egészségéért.

A Legvonzóbb vállalat 2008 felmérésen a Magyar Telekom a nappali tagozatos végzős műszaki hallgatóknál 10. ,a közgazdászoknál a 17. helyen végzett. A Magyar Telekom esélyegyenlőség iránt elkötelezett munkáltatóként gyakornoki programjával segíti a pályakezdőket.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.