Sajtóközlemények

Ismét Szolnokon a Telekom Vivicittá Városvédő Futás - újdonságok a T-City programban – bemutatkozik a futótárs alkalmazás

Budapest, 2013. április 19. 13:00

  • Április 28-án második alkalommal rendezik meg Szolnokon a Telekom Vivicittá Városvédő Futást
  • A Magyar Telekom mobiltelefonos alkalmazással segíti a felkészülést, az applikáció segítségével a futók nyomon követhetik edzéseiket, telefonjukat pedig virtuális személyi edzőként használhatják
  • A T-City program keretében meghirdetett „Alakítsd a Jövő Városát!” kezdeményezés új szakaszba lépett: a tesztelő családokat kiválasztották, elindult az eszközök telepítése

Április 28-án második alkalommal rendezik meg Szolnokon a Telekom Vivicittá Városvédő Futást. A Szolnok legszebb utcáin áthaladó 3,1 km-es futás célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, és egy fél napra az autók helyett az embereké legyen az utca. A Vivicittá egy olasz kezdeményezésből nőtte ki magát a világ egyik legnagyobb futófesztiváljává.

A tavalyi nagy sikerű rendezvénysorozat után tehát idén is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz vidéki városok: „Szolnok a Telekom számára stratégiai jelentőségű város, hiszen a város ad otthont a Telekom egyik legjelentősebb innovációs programjának, a T-City-nek. Büszkék vagyunk rá, hogy a Telekom Vivicittá egyik vidéki helyszíne immár második éve Szolnok.” – mondta Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója. Beszámolt arról is, hogy az „Alakítsd a jövő városát!” kezdeményezés új szakaszba lépett: „A 2012 novemberében meghirdetett felhívásunk sok szolnokit mozgósított. A nagyszámú érdeklődő közül kiválasztottuk a 2 éves programban résztvevő 20 családot, és megkezdtük a közös munkát. Az „Alakítsd a Jövő Városát!” program célja, hogy a Telekom bevezetés előtt álló termékeit és szolgáltatásait valós élethelyzetben próbálhassák ki a szolnoki családok, kényelmesen, saját otthonukban, mindennapi használat közben.”

A Magyar Telekom Futótárs alkalmazását is bemutatták sajtóeseményén. A Telekom ingyenesen letölthető applikációt fejlesztett, amely a futóedzések profi virtuális trénere. Futás  közben az alkalmazás hang-utasításokat és tájékoztatást ad. Segítségével az időjárás előrejelzés mellett statisztikák készíthetők az edzések eredményeiről, a fizikai felkészültségről, amelyeket a futók meg is oszthatnak a közösségi oldalakon.

Az alkalmazás tájékoztatást ad a Telekom Vivicittá Városvédő Futóversenyről is, a helymeghatározás segítségével valós időben követhető a futók aktuális pozíciója a térképen. A Futótárs alkalmazás magyar és angol nyelven is elérhető, android és iOS operációs rendszerű telefonra tölthető le.

Értékes nyeremények és érdekes programok várják a futókat
A Magyar Telekom, Szolnok városa és a Jászkun Volán összefogásának eredményeként 100 db 1 hónapos bérlettel feltöltött Városkártya talál gazdára a nevező iskolák diákjai között. Ezen felül 100 000 Ft-os sportszerutalvány is vár arra az iskolára, amelynek legtöbb tanulója indul a versenyen. A Telekom Vivicittán indulók idén először a rajtszámért 10 000 Ft kedvezményt vehetnek igénybe 5 kiemelt mobilkészülékre. A kedvezmény 2013. április 22. és május 12. között váltható be online és a
T-Pontokban. Az idei év újdonsága, hogy a rajt előtt 14.00 órától egy utcai kosárlabdadobó verseny színesíti a programot. A legügyesebbek a Szolnoki Olaj kosárlabda sztárjai által dedikált mezeket nyerhetnek.A futás 2013. április 28-án délután 15:30-kor rajtol a Kossuth térről. Nevezni előzetesen a BSI Futanet oldalán (futanet.hu) és a Kossuth téri Infopontban, illetve a verseny előtt a helyszínen lehet. A kosárlabdadobó versenyre 13:30-ig várják a jelentkezőket a Kossuth téren.

A Vivicittáról

A Vivicittá futóverseny 1984-ben, egy olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: „Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!” A Budapest Sport Iroda 28. éve rendezi meg a Vivicittá futóversenyeket. A Telekom (és jogelődje) 17. éve névadó főtámogatója a Budapesti Sport Iroda által szervezett hazai tömegsport rendezvénysorozatnak.

A T-City programról

A T-City a Magyar Telekom és Szolnok megyei jogú város közös, több éves fejlesztési és innovációs programja, amely a legkorszerűbb távközlési, informatikai és tartalomszolgáltatások nyújtása és kipróbálása céljával indult el 2009-ben.Szolnok város lakosai, vállalatai és intézményei a Magyar Telekom új szolgáltatásait az elsők közt ismerhetik meg és vehetik igénybe, így közvetlenül megtapasztalhatják azok előnyeit, segítségükkel könnyebbé tehetik életüket. Szolnok városában a Magyar Telekom kiemelt figyelmet fordít a lakosság infokommunikációs képzésére, oktatására a T-City Kids iskolai szakkörök és a nyilvánosan meghirdetett Internetakadémia formájában. A program keretében indult tesztekről bővebben a www.t-city.hu honlapról tájékozódhat.