Sajtóközlemények

Magyar fejlesztés nyerte a Deutsche Telekom idei Üzleti appok versenyének fődíját

Budapest, 2015. július 9. 13:00

  • Lezárult a Telekom idei „Üzleti appok versenye” pályázata, amelyre Magyarországról 28 alkalmazás nevezett.
  • A legjobb hazai üzleti app díjat az Accessium Kft. e-Access megoldásának ítélte oda a zsűri, amely egyben a Deutsche Telekom nemzetközi versenyének fődíját, a „Legjobb Nemzetközi IoT megoldás” címet is megnyerte.
  • A benevezett alkalmazások megtekinthetők a www.sikerfal.hu oldalon.

Valós igényre építő, a kis- és közepes vállalkozásokat nagyban segítő üzleti alkalmazásokat neveztek be arra a versenyre, amit a Telekom hirdetett meg még áprilisban, „Üzleti appok versenye” címmel. A fődíjat, a 10 millió forint értékű reklámkampányt a felhőalapú beléptető rendszer, az e-Access megoldás készítője, az Accessium Kft. nyerte.

A beléptető rendszerek, a vezeték nélküli technológia, valamint a legmodernebb adatvédelmi eljárások összehangolásával született meg az e-Access rendszer. A megoldás korlátlan számú helyszín összekapcsolását és egységes rendszerben való kezelését teszi lehetővé. Ráadásul a megoldás nemcsak hagyományos irodaépületeknél alkalmazható, hanem gépjárműveken (pl. kamionok) vagy olyan egyéb távoli, kieső helyeken (pl. gazdaságok), ahol vezetékes hálózati infrastruktúra nem áll rendelkezésre. A mobilhálózaton kommunikáló, felhőalapú (cloud) rendszer kezelőfelülete az ügyfél számára mobilon és tableten is elérhető. A rendszer online működése során valós időben kapunk információt a rendszerbe integrált összes eszközről és azok állapotáról.

Berende Péter, az Accessium Kft. ügyvezetője elmondta: ”Az e-Access megoldást a kis- és középvállalatok azon valós igényét látva hoztuk létre, hogy ingatlanjaikon szeretnének védekezni a jogtalan behatolás és a lopás ellen. Amellett, hogy nagyon költséghatékony ez a rendszer, könnyen is telepíthető és üzemeltethető. További előnye, hogy energiaigénye annyira kicsi, hogy akár napelemekkel is működtethető.”

A nemzetközi megmérettetésre a Deutsche Telekom a közép-kelet európai régió nyolc országából várt fejlesztéseket és ötleteket, amelyek célja, hogy a kis- és közepes vállalkozások felismerjék, milyen sokféle innovatív IoT megoldás áll rendelkezésre, akár már most is, mindennapi munkájuk egyszerűsítésére, segítésére. A legjobb, IoT alapú üzleti célú alkalmazásokat kell megálmodniuk a versenyzőknek, amelyek egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a kis- és közepes vállalkozások napi tevékenységét.

750 ezer klikk, közel félmillió látogató, és több mint negyvenezer szavazat – ezekkel a számokkal zárt a verseny nemzetközi fordulója. A magyar fordulóban 3102-en szavaztak a különböző alkalmazásokra. A legjobbak közé a KKV-k számára valóban hasznos fejlesztések jutottak, hiszen a pályázott alkalmazásokra kis- és közepes vállalkozások szavaztak. A hazai versenybe 28 alkalmazást neveztek be a fejlesztő cégek, közülük került ki győztesen az e-Access megoldás. A zsűri július 7-én döntött a nemzetközi nyertesekről, ahol több mint 160 pályázó applikációból választották ki nyertesnek a magyar fejlesztést.

„Idén is számos innovatív, értékes ötlettel találkozhattunk a pályázatok között, reméljük, hogy a kis- és közepes vállalkozók is egyre nyitottabbak lesznek a munkájukat a mindennapokban is segítő legmodernebb technológiákra” – mondta Lakatos Péter, a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, aki egyben a nemzetközi és a hazai zsűri tagja is volt. Hozzátette: „A Telekom elkötelezett a kis- és közepes vállalkozások technológiai fejlesztése iránt, hiszen ez is egy fontos eleme a Digitális Magyarország vízió megvalósulásának.”

A benevezett alkalmazások még mindig megtekinthetők a verseny honlapján, a www.sikerfal.hu oldalon.