Sajtóközlemények

Családbarát munkahely címet nyert a Magyar Telekom

Budapest, 2015. május 19. 16:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának ünnepélyes keretek között kihirdette a 2015. évi Családbarát Munkahely pályázat győzteseit. A Magyar Telekom a kisgyermekes szülők peer-mentoringtervével került be a nyertesek közé, és így megkapta az ezzel járó Családbarát Munkahely címet.

oklevel_180x240SA pályázaton több mint 500 jelentkező közül, nagyvállalati kategóriában 6 cég kapott díjat. A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, amelyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A Telekom a Mi, mamák mondjuk – Kismama, apuka peer-mentoring koncepció tervével érdemelte ki a díjat. A program lényege a vállalat jelenlegi mentoring keretrendszerére épülő peer – mentoring lehetőség kialakítása. Ez a rendszer olyan mentorpárok egymásra-találását segíti elő, akiknek az élethelyzete hasonló, kisgyermekes szülők. A mentori szerepkörben a már legalább fél, de még legfeljebb 3 éve visszatért munkavállaló mentorálja majd a visszatérést fontolgató, vagy frissen – lehetőleg azonos szervezetbe – a munkába visszatért kollégát.

Somorjai Éva a vállalat HR vezérigazgató-helyettese a cím elnyerése kapcsán elmondta: „A Magyar Telekom a fenntarthatóság és esélyegyenlőség iránt elkötelezett munkáltatóként kiemelten fontosnak tartja, hogy segítse azokat a munkatársainkat, akik valamilyen megváltozott körülmény miatt nehezebb élethelyzetbe kerülnek. Ennek jegyében folyamatosan dolgozunk olyan innovatív kezdeményezéseken is, melyekkel támogathatjuk a kisgyermekes kollégáink visszatérését a munka világába, hiszen fontos részét jelentik annak a sokszínű csapatnak, mely cégünk sikerének záloga.”

csaladbarat_280x210 A Magyar Telekom felelős munkáltatói törekvéseit már korábban is több elismeréssel jutalmazták, legutóbb: elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely címet. Többször is „Sokszínű szervezet TOP10” címmel jutalmazták a vállalatot. Az Aon Hewitt 2012-es hazai Legjobb Munkahely Felmérésében második helyezést ért el a nagyvállalati kategóriában.  2010 novemberében a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége által alapított HR Oscar díjjal.A vállalat szintén 2010 márciusában elnyerte az Év HR csapatának járó Aranyhíd díjat. A Családbarát Munkahely díjat már 2013-ban is kiérdemelt a vállalat, akkor az un. Fehér Doboz című projektével, amelynek segítségével a huzamos távollét ideje alatt – jellemzően szülési szabadság okozta megváltozott élethelyzet nyomán – kialakult munkavállalói potenciált lehet feltérképezni. A megoldást azóta is sikeresen használják a cég HR-es kollégái.