Sajtóközlemények

Vedd fel a tempót!

Budapest, 2015. november 4. 10:00

Mától próbálható ki a Telekom legújabb zenei élményt nyújtó innovatív játéka, a Mobilpálca, amelynek segítségével minden eddiginél közelebb kerülhetnek az érdeklődők a világ egyik legjobb zenekarához, a Budapesti Fesztiválzenekarhoz (BFZ).

Interaktív játékra invitál minden, a zenére fogékony érdeklődőt a Telekom, a budapesti Akvárium elé, ahol az utca embere a telefonjáról élőben vezényelheti a Budapesti Fesztiválzenekart.

Az innovatív city light plakát előtt megállva, a felhasználó a saját mobilját használhatja karmesteri pálca gyanánt. Ha a mobillal vezényelve helyesen követi Mozart Figaro házasságához írt nyitányának ritmusát, akkor a nyitány végén a zenekar karmestere, és a zenekar is megtapsolja őt. Ha kicsúszna a ritmusból, akkor változatos visszajelzéseket kap a muzsikusoktól az ásítástól az elismerő mosolyokig, nem szegve kedvét a folytatáshoz, sőt további gyakorlásra és használatra ösztönözve őt.

A trendi technológiai újdonságoknak és a komolyzenének igenis vannak találkozási pontjai, az innovatív Telekom és a mindig új utakat kereső BFZ együttműködése így szinte magától értetődő volt. A city light plakátot annak kapcsán fejlesztette ki a Telekom, hogy a 2015/2016-os évben főtámogatójává vált a Budapesti Fesztiválzenekar szervezésében elindított Midnight Music rendezvénysorozatnak, melynek szlogenje: klasszikus zene azoknak, akik éjjel élnek. A koncertek lényege, hogy a közönség éjszaka, babzsákokon fekve, laza, közvetlen környezetben, történetekkel tarkítva találkozhat a komolyzenével.

A támogatás részeként a piacvezető telekommunikációs cég élőben teszi követhetővé az idei szezon első Midnight Music november 8-i koncertjét, így azok sem maradnak le az egyedülálló zenei élményről, akik nem tudnak részt venni a koncerten.  Az érdeklődők a Telekom Youtube csatornáján követhetik az élő közvetítést.

A Telekom játéka november 3. és november 20. között próbálható ki az Akvárium előtt, ahonnan egy napra, november 8-ára, a Millenáris Teátrumba költözik majd, ahol az éjszakai koncert előtt lehet majd vezényelni az installációval. A Mobilpálca a későbbiekben kipróbálható lesz még a Fesztiválzenekar koncertjeihez kapcsolódó helyszíneken.

Az installáció kipróbálására csalogató videó itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=1s7DPdzziwQ