hello holnap! – Budapesti tűzfalon a színesebb, élhetőbb jövő

Budapest, 2016. október 13. 14:00

• A Magyar Telekom jóvoltából megújult a vállalat 1. kerületi Krisztina körúti székházával szembeni épület tűzfala 2016. október közepén
  • A kivitelezést a Színes Város Csoport Örökség és Társadalom Alapítvány művészei végezték
  • A piacon egyedülálló hello holnap! mobil applikációval továbbra is pontokat gyűjthetünk, és valódi forintokkal támogathatunk civil szervezeteket

Az infokommunikáció összeköt és hidat képez jelenünk és a fenntartható, élhető jövőnk között – üzeni a Magyar Telekom azon az új tűzfalfestményen, amelyet a vállalat 1. kerületi Krisztina körúti székházával szemben lévő lakóépületre festettek a Telekom megbízásából a Színes Város Csoport által felkért művészek 2016. október közepén. A vállalat az új grafikán hívja fel a figyelmet a hello holnap! elnevezésű mobil applikációjára is, amely segítségével  a fenntarthatósághoz kapcsolódó önkéntes munkával, valamint játékos feladatokkal pontokat gyűjthetünk, amely pontokat a felhasználók forintokra válthatnak és támogatásként szétoszthatnak az általuk választott civil szervezet számára.

20161013_sajto_helloholnap.jpg

A tűzfalfestésnek több évtizedes hagyománya van a Telekomnál, hiszen a vállalat az elsők között készíttettetett ilyen típusú művészeti projektet Magyarországon az 1990-es években. A Telekom segítségével most megújult tűzfal a Budapest, 1. kerület Krisztina körút 30. szám alatt lévő társasház tulajdona, míg hasznosítását a Színes Város Csoport mögött álló alapítvány végzi, Magyarország első tűzfal- és köztérszínesítő szervezete. A mozgalommá alakult kezdeményezés célja, hogy a művészet kivonuljon az utcára, a közterekre, azaz az emberek ne csak a galériákban találkozhassanak magukkal a képzőművészeti alkotásokkal és az általuk közvetített üzenettel.

„A vállalatcsoport hisz abban, hogy az infokommunikáció eszköz lehet a fenntarthatóságban, ezért a Telekom felelősséget érez az élhető jövőért és a maga eszközeivel építeni kívánja azt.” – mondta el a kivitelezés kapcsán Szomolányi Katalin a Telekom Vállalati fenntarthatósági központjának vezetője. „A most megújuló tűzfal ezért kettős célt szolgál: nemcsak megszépíti a környezetünket, hanem az élhetőbb és szerethetőbb jövő fontosságát is üzeni számunkra.”

A falfestmény tervezője, Suhai Dóra grafikus - az Isobar ügynökség art direktora - a kivitelezés kapcsán elmondta: „Nagy öröm volt számomra a megbízás, hiszen a környezetkímélő, fenntartható életforma közel áll hozzám, és szerencsére ez már magánemberként is egyre inkább kivitelezhető. Ugyanakkor nemcsak a fenntarthatóság témája, hanem maga a környék miatt is érintett vagyok: itt lakott a nagymamám a közeli Vérmező sarkán, így a grafikán őt is megjelenítettem, az ablakból kihajoló néni figurájában. De rákerült a színesebb, élhetőbb jövőt ábrázoló részre Sámuel, a tacskó kutyám is, szimbolizálva ezzel a felelős állattartást.”

„Fontos számunkra, hogy a Magyar Telekomban egy olyan partnerre találtunk, amely művészeti projektként és nem hirdetésként tekintett a falra kerülő kreatívra.” - mondta el Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára. „Igazi együttműködésben dolgoztunk, így például amikor a terv elkészítésére kiírt tenderre beérkeztek a pályaművek, a Telekom képviselőivel együtt mi is részt vettünk a zsűrizésben. Jó volt látni azt a rugalmasságot a Telekom részéről, amely lehetővé tette az üzleti, művészeti, műfaji és kivitelezési szempontok együttes érvényesülését.”

hello holnap! applikáció  -  forintok gyűjtése civil szerzetetek számára
A Magyar Telekom arra törekszik, hogy a fenntarthatóság ne csak egy jelszó, hanem gyakorlat is legyen, így a vállalat kötelezettséget, felelősséget vállal arra nézve, hogy működését, vállalatirányítását, tevékenységeit ennek szellemében végezze. A Telekom az ügyhöz kapcsolódó együttműködésekkel, programokkal és olyan célzott szolgáltatásokkal, mint a hello holnap!  applikáció is gyakorolja támogató tevékenységét.

A hello holnap! applikáció a Telekom okostelefonnal rendelkező ügyfelei számára érhető el, amely segítségével a felhasználók a fenntarthatósághoz és a környezetvédelemhez kapcsolódó játékos feladatokban, önkéntes munkákban vehetnek részt. Az applikációban összegyűjtött pontokat a felhasználók hat civil szervezet számára tudják felajánlani, többek között a Budapest Bike Maffia, az ételosztással foglalkozó Heti Betevő, a Magyar Madártani Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Suhanj! Alapítvány és az Autonómia Alapítvány részére. A Telekom pedig ezeket a felajánlott pontokat valódi forintokra váltja, és átutalja a kedvezményezett szervezet számára.