Sajtóközlemények

A Szurkolói Szív a paralimpikonokért is tovább dobog Rióban

Budapest, 2016. szeptember 8. 12:00

A Telekom „Szurkolói Szív” alkalmazásán keresztül továbbra is bárki tud buzdítást küldeni a ma kezdődő riói paralimpián résztvevő magyar parasportolóknak. A szív Adámi Zsanett világcsúcs tartó paraúszónál „dobog” Rióban.

A Magyar Telekom nyáron a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság idején indította el és a riói olimpia alatt is működtette egyekvagyunk.hu oldalát, amely felületen keresztül a szurkolók virtuális szívdobbanással és személyes üzenetekkel küldhettek buzdítást a sportolók számára. Ezt a támogatást a sportolók, egy nekik átadott speciális szív alakú okoseszközön keresztül érezhették is, hiszen a Szurkolói Szív rezgett és felvillant, amikor szívdobbanást küldtük. A szív sikerét jelzi, hogy a nyári sportesemények alatt közel 2 millió szívdobbanást kaptak a magyar sportolók.

A Telekom fenntarthatósági stratégiájának egyik pillére a fogyatékossággal élőkre való figyelem, a hozzájuk kapcsolódó felelősségvállalás elmélyítése. Így a Telekom a magyar sport elkötelezett partnereként és a magyar olimpiai csapat platina fokozatú támogatójaként különösen fontosnak tartja, hogy támogassa a hazai paralimpikonokat is, és hozzájáruljon a parasport hazai ismertségének és népszerűségének növeléséhez. Ezért a vállalat együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írt alá 2016. augusztus 31-én a Magyar Paralimpai Bizottsággal, amely értelmében a vállalat a következő paralimpiai ciklusban segíti a hazai csapat felkészülését.

A mostani riói nyári paralimpiai ideje alatt pedig a Telekom tovább üzemelteti az egyekvagyunk.hu oldalát, amely segítségével 2016. szeptember 7 és 18-a között továbbra is küldhetünk szívdobbanást, vagy üzenetet a parasportolóinknak is Rióba. A szív alakú okoseszköz Adámi Zsanett paraúszónál jelzi majd a szurkolók biztatását.

A Zsanettnál lévő Szurkolói Szívet többféleképpen is megdobbanthatjuk: az egyekvagyunk.hu internetes oldalon egy gombnyomás segítségével, vagy ugyanott üzenetküldéssel, akár az okostelefonunk megrázásával, és az #egyekvagyunk kifejezés használatával.