Sajtóközlemények

T-Systems Magyarország tájékoztatás

Budapest, 2017. január 18. 11:00

A T-Systems Magyarország, mint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt elektronikus árverési rendszerének (EAR) fejlesztője és üzemeltetője a napokban tapasztalható üzemzavarok kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszi.

A T-Systems Magyarország, mint az EAR rendszer fejlesztője és az https://e-arveres.mnv.hu oldal felelős üzemeltetője nyilatkozza, hogy az MNV Zrt. által meghirdetett árverést övező fokozott sajtóérdeklődés miatt kialakult túlterhelés felelős a szerverek 2017. január 14. és január 16. között kialakult üzemzavaráért, így a megrendelő MNV Zrt.-t ezzel kapcsolatosan semmilyen felelősség nem terheli.

A T-Systems Magyarország nagy erővel dolgozik a hibák mielőbbi kijavításán Az eddig lefolytatott belső vizsgálat megállapította, hogy a sajtóhírek következtében megnövekedett érdeklődés, vagyis az egy időszakra koncentrált túlterhelés a rendszer folyamatos lassulásához vezetett. A szigorú biztonsági előírások miatt mindezt a rendszer hibaforrásként detektálta, és a 254/2007. (X.4.) Kormányrendelet 47/L § (5) bekezdésének megfelelően kialakított EAR Felhasználási és Adatkezelési Szabályzat III. 2.3. pontja alapján – a licit eredményessége érdekében – az árverés időtartamát automatikusan 24 órával meghosszabbította

A T-Systems Magyarország jelzi továbbá, hogy 2017. január 16-án a déli órákban az általa végzett belső javítással összefüggésben, 1 óránál hosszabb üzemzavar következett be, ami a már hivatkozott szabályzat alapján, szintén automatikusan 24 órás hosszabbítást eredményezett. Az érintett aukció zárása így 2017.01.17-re tolódott ki. Minderről az MNV Zrt.-t csak utólag tájékoztatta társaságunk, amiért a felelősséget szintén teljes körűen vállaljuk.

Tájékoztatjuk továbbá az árverést figyelemmel kísérő érdeklődőket, hogy az árverés zavartalan lebonyolítása érdekében az esetleges további túlterhelés elkerülésére a kiszolgáló kapacitásokat bővítettük és ezzel egyidejűleg a licitben részt nem vevőknek a licit folyamatába történő valós idejű bekapcsolódását részlegesen korlátozzuk. Természetesen az aukció lezárultát követően a licit végeredménye, a korábbi gyakorlatnak megfelelően elérhető lesz mindenki számára.

A T-Systems Magyarország mindent megtesz azért, hogy gyors és hatékony hibaelhárítással megszüntesse az árverezők, a megrendelő MNV Zrt. illetve valamennyi érdeklődő által tapasztalt hibát és az ezzel okozott kellemetlenségeket, egyúttal jelzi, hogy a bekövetkezett üzemzavarok miatt kár senkit nem érhetett, az árverés késedelemmel, de biztonságosan lezárható.