Sajtóközlemények

Egy hét alatt több mint 3400 diákhoz jut el és új elemmel bővül a Legyél Te is Informatikus! program

Budapest, 2017. március 29. 11:00

A Digitális Témahéten 47 iskolában 79 előadással lesz jelen a Legyél Te is Informatikus! Kihívás néven új programelemmel, egy online kalandjátékkal bővül a program

Idén második alkalommal április 3-7. között zajlik a Digitális Témahét, amelyhez a Magyar Telekom Csoport a Legyél Te is Informatikus! programjával csatlakozott. Az interaktív pályaorientációs előadásokkal a Telekom és a T-Systems Magyarország önkéntesei eddig közel 14 000 gyerekhez jutottak el, a témahéten pedig további több mint 3400 diák találkozhat a programmal.

A Legyél Te is Informatikus célja, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg az IT világával, a benne lévő karrierlehetőségekkel, ezáltal is tudatosítva bennük, hogy az infokommunikáció pár éven belül minden szakma részévé válik. A témahét keretében országszerte 47 iskolában 79 előadás valósul meg.

A Kihívás

A Legyél Te is Informatikus! mindemellett új elemmel, egy a program honlapján elérhető online kalandjátékkal „A kihívással” bővül. A játékban 9-12. évfolyamos középiskolásokból álló csapatok vehetnek rész, olyan feladatokat kell megoldaniuk, amelyek megkövetelik az algoritmikus gondolkodást, és az alapszintű programozói ismereteket.

A Kihívásban egy intergalaktikus történetbe ágyazva négy azonos programozói feladatot kell a csapatoknak határidőre megoldaniuk, majd az ötödik feladatban egy saját fejlesztést kell készíteni, amivel ki kell hívniuk a versenyben szereplő iskolák egyikét. A feladványok megoldása közben szükség lehet olyan programnyelv használatára, amelyhez ingyenesen elérhető internetes képzési lehetőségek által bárki hozzáférhet, ezáltal a diákok a játék során szinte észrevétlenül sajátítják el azokat a készségeket, amelyeket más területen is tudnak használni.

A játékba a program honlapján március 28 és április 21 között lehet regisztrálni, a versenyben 20 csapat vehet részt.